Linköpings kommun

Trygghetsskapande insatser tillsammans med föreningslivet

Dela

Trygghet är en högt prioriterad fråga i Linköping och berör på olika sätt människor i hela kommunen. Trygghet är också en avgörande faktor för stadens attraktionskraft och för att invånarna ska vilja röra sig i kommunen under dygnets alla timmar. Nu har kultur- och fritidsnämnden fattat beslut om trygghetsskapande insatser tillsammans med föreningslivet.

I Linköping finns områden där deltagandet i föreningsaktiviteter är betydligt lägre än i andra områden, detta gäller framförallt stadsdelarna Berga, Ryd och Skäggetorp. Kultur- och fritidsnämnden har nu beslutat om en ny stödform som innefattar föreningsbidrag samt idéburet offentligt partnerskap (IOP) riktade till trygghetsskapande insatser i dessa områden.

- Vi alla vill se ett bättre, tryggare och mer levande Linköping. Föreningarna har god kännedom om områdena där de verkar och nära relationer med invånarna samtidigt som de brinner för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga. Därför känns det bra med ett gemensamt krafttag tillsammans med det lokala föreningslivet för att arbeta långsiktigt i frågan, det kommer gynna oss alla, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Nedan följer kortfattat regelverket för bidrag till trygghetsskapande insatser:

  • Bidraget kan sökas av bidragsberättigade föreningar.
  • Bidraget kan sökas vid två tillfällen per år – 25 januari och 25 augusti.
  • Bidrag kan betalas ut till föreningar som vill genomföra aktiviteter som bidrar till ökad trygghet i stadsdelarna Ryd, Berga och Skäggetorp.
  • De trygghetsskapande insatserna ska ske i de geografiska områdena Ryd, Berga eller Skäggetorp.
  • De bidragsberättigade insatserna ska bidra till att skapa meningsfulla, inkluderande, jämställda och trygga aktiviteter för invånarna i de utsatta områdena och gå i linje med de idrottspolitiska- och kulturpolitiska programmen.
  • Insatser riktade till barn och ungdomar kommer att prioriteras.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 43
582 23 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum