Linköpings kommun

Trygghetsväktare från och med i dag

Dela

City, Ryd och Skäggetorp kommer få trygghetsväktare från och med 1 juni. De sätts in mot bakgrund av trygghetsundersökningen kommunen nyligen gjort. Linköping är en trygg kommun som står sig bra i jämförelse med liknande kommuner, men i vissa områden upplever invånarna större otrygghet.

Anledningen till trygghetsväktarnas placering är att det i city, Ryd och Skäggetorp finns flest Linköpingsbor som upplever oro att utsättas för brott, även om den reella risken är låg.

– Mänsklig kontakt är ofta det bästa för att öka tryggheten. Trygghetsväktarna blir vår första insats utifrån trygghetsundersökningen, men vi kommer jobba vidare på många olika sätt, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Koalition för Linköping vill bland annat etablera nya samarbeten mellan kommunen, företagare, föreningar och fastighetsägare i olika stadsdelar. En förstudie är igång och samarbetena väntas börja efter årsskiftet.

– I dag har vi ett upparbetat samarbete med Linköping City Samverkan, men Linköping är en växande kommun så vi behöver samverka på fler platser, säger Gunnar Broman (L), kommunalråd.

Kommunen gör i dagsläget mycket för att skapa trygga miljöer. Bland annat regelbundna trygghetsvandringar som kan handla om allt från att röja bort sly kring busshållplatser till att sätta upp fler lampor vid gång- och cykelvägar.

– Tillsammans med föreningar och frivilliga kommer vi göra fler trygghetsvandringar och nattvandringar, till att börja med i city, Ryd och Skäggetorp. Det är viktigt för att skapa nätverk där människor lär känna varandra i bostadsområdena, säger Birgitta Rydhagen (MP), kommunalråd.

Mer om trygghetsundersökningen

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum