Stockholms stad

Tryggt och trevligt nyår i Stockholm

Dela

Stockholms stads traditionsenliga nyårsfyrverkeri skjuts i år upp från vattnet nedanför Slottsbacken. Den fyrverkerifria zon som tidigare arrangerats vid Slussen flyttar till Skeppsbron, Slottsbacken och området utmed Södra Blasieholmskajen.

Stockholms stad, Stockholms läns landsting, Polisen och Storstockholms brandförsvar har sedan 2008 samarbetat kring nyårsfirandet vid Slussen som varit en fyrverkerifri zon. Inför nyår 2016/2017 flyttar arrangemanget eftersom Slussens ombyggnation gör att det inte längre är möjligt ha det där.

Vid Slottsbacken, som ingår i den fyrverkerifria zonen, bjuder staden på underhållning från klockan 21. Det traditionsenliga fyrverkeriet skjuts upp vid tolvslaget från vattnet nedanför Slottsbacken. Det kommer att synas bra från Skeppsbron och Södra Blasieholmskajen. Den fyrverkerifria zonen kommer som tidigare att ha bemannade entréer där de som har egna fyrverkerier måste lämna ifrån sig dem om de vill komma in på området. Detta gäller även rispapperslyktor och liknande.

Delar av Gamla stan samt Strömbron, Karl XII:s torg och Södra Blasieholmskajen spärras av för biltrafik. Avspärrningarna sker till största delen mellan kl 20:00 och ca 01:30.

Nyårsdagskonsert i Stadshuset

På Nyårsdagen den 1 januari blir det traditionsenligt orgelkonserter i Blå Hallen i Stadshuset kl 14 och kl 16. Årets organister är Kristina Shtegman och Mattias Wager.

Biljetterna är gratis och det är fri placering men antalet platser är begränsat. Biljetter kan hämtas i Stadshusshopen 27-29 december klockan 8.30-16.30 och den 30 och 31 december klockan 8.30-14. Max fyra biljetter per person.

Det går också bra att komma spontant samma dag som konserten då ett antal biljetter (ca 300 till varje konsert) kommer att finnas i entrén. Dörrarna öppnas en halvtimme innan konserten börjar och det är först till kvarn som gäller.

För frågor om:

  • den fyrverkerifria zonen och avspärrningarna, kontakta Pia Stenervall (tel 08-508 29 255, e-post pia.stenervall@stockholm.se)
  • kollektivtrafiken, kontakta SLs presstjänst (tel 08-686 15 50)
  • orgelkonserten, kontakta Svante Hådell, protokollchef, Stockholms stad (tel 08-508 29 068, e-post svante.hadell@stockholm.se)

Mer information finns på www.stockholm.se/nyar samt på www.sl.sewww.polisen.se/stockholmoch www.storstockholm.brand.se.

Nyckelord

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Språkstöd på årets Vuxmässa23.10.2018 09:46Pressmeddelande

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms stads anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb. Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner. På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum