TT Nyhetsbyrån

TT erhåller Googlepengar

Dela

TT Nyhetsbyrån har vunnit finansiering av Google DNI för ett projekt som ska utforska ett smartare och standardiserat taggnings-system för hela Nyhetssverige.

TT Nyhetsbyrån var en av enbart tre mottagare av stöd i Sverige i den här omgången. Finansieringen uppgår till 50 000 euro.

- Vi hoppas på ett stort intresse och bra samarbete med våra kunder i utformningen av systemet. En precis, pålitlig och lättanvänd taggning är nyckeln till ökad automation och personalisering av digitala nyhetsmedier, säger Vicktor Olsson, tf redaktionschef på TT Nyhetsbyrån.

En del i planen gäller utveckling av en metod för identifierade taggar, som exempelvis kan skilja på personer med samma namn. I projektet ingår Elysium, ett AI-inriktat start-up-bolag som TT Nyhetsbyrån deläger och som utvecklar ett taggningssystem bland annat för Infomakers skrivverktyg writern.

Projektet drar i gång direkt i augusti och kommer att involvera personal från TT Nyhetsbyrån, Elysium och TT:s kunder. Läs mer om TT:s arbete.

Läs mer om Google DNI (Digital News Innovation Fund)

För frågor kontakta
Vicktor Olsson, tf redaktionschef på TT Nyhetsbyrån
Mejl: vicktor.olsson@tt.se
Mobil: 070-568 89 57

Allmänt om Google News Initiative

Nyckelord

Bilder

Om

TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Årets valkompass slår alla rekord5.9.2018 09:20:04 CESTPressmeddelande

Med bara dagar kvar till valet står det klart att fler och fler svenskar testar sina åsikter i TT:s valkompass. Varje dag använder över 50 000 personer kompassen, visar statistik från TT Nyhetsbyrån. Jämfört med början av augusti har den dagliga användningen mer än 15-faldigats och trenden pekar fortsatt uppåt. Det betyder att 2018 års valkompass redan nu har slagit alla tidigare rekord. Nyligen stod det klart att valkompassen har gjorts över 2 000 000 gånger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum