TT Nyhetsbyrån

TT erhåller Googlepengar

Dela

TT Nyhetsbyrån har vunnit finansiering av Google DNI för ett projekt som ska utforska ett smartare och standardiserat taggnings-system för hela Nyhetssverige.

TT Nyhetsbyrån var en av enbart tre mottagare av stöd i Sverige i den här omgången. Finansieringen uppgår till 50 000 euro.

- Vi hoppas på ett stort intresse och bra samarbete med våra kunder i utformningen av systemet. En precis, pålitlig och lättanvänd taggning är nyckeln till ökad automation och personalisering av digitala nyhetsmedier, säger Vicktor Olsson, tf redaktionschef på TT Nyhetsbyrån.

En del i planen gäller utveckling av en metod för identifierade taggar, som exempelvis kan skilja på personer med samma namn. I projektet ingår Elysium, ett AI-inriktat start-up-bolag som TT Nyhetsbyrån deläger och som utvecklar ett taggningssystem bland annat för Infomakers skrivverktyg writern.

Projektet drar i gång direkt i augusti och kommer att involvera personal från TT Nyhetsbyrån, Elysium och TT:s kunder. Läs mer om TT:s arbete.

Läs mer om Google DNI (Digital News Innovation Fund)

För frågor kontakta
Vicktor Olsson, tf redaktionschef på TT Nyhetsbyrån
Mejl: vicktor.olsson@tt.se
Mobil: 070-568 89 57

Allmänt om Google News Initiative

Nyckelord

Bilder

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Årets valkompass slår alla rekord5.9.2018 09:20:04 CESTPressmeddelande

Med bara dagar kvar till valet står det klart att fler och fler svenskar testar sina åsikter i TT:s valkompass. Varje dag använder över 50 000 personer kompassen, visar statistik från TT Nyhetsbyrån. Jämfört med början av augusti har den dagliga användningen mer än 15-faldigats och trenden pekar fortsatt uppåt. Det betyder att 2018 års valkompass redan nu har slagit alla tidigare rekord. Nyligen stod det klart att valkompassen har gjorts över 2 000 000 gånger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum