TT Nyhetsbyrån

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL

Dela

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag.

TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe.

IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin.

·       Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson.

·       Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lars Modie, vd på IBL. Vi kommer självklart även fortsättningsvis att ha en nära och stark relation med våra kunder vilket är mycket viktigt för oss, fortsätter Lars Modie.

·       Jag är otroligt peppad att bygga nästa generations bildbyrå mot våra kunder och partners, tillsammans med de erfarna medarbetarna på IBL, säger Tobias Röstlund, chef för TT:s bildbyrå.

TT Nyhetsbyrån kommer under 2018 att arbeta med att integrera de två arkiven. Medarbetarna från IBL kommer att flytta in i TT:s lokaler vid Slussen i Stockholm i början av nästa år.

Den nya större bildbyrån kommer att få namnet TT Bild.

Kontakt

Tobias Röstlund, bildbyråchef TT Nyhetsbyrån

070-5553166 tobias.rostlund@tt.se

Lars Modie, vd IBL

070-5140765 lars.modie@ibl.se

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån

070-697 62 35, jonas.eriksson@tt.se

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Från vänster: Nils Modie – ägare IBL, Jonas Eriksson – vd TT Nyhetsbyrån, Lars Modie, ägare IBL. Foto: Janerik Henriksson
Från vänster: Nils Modie – ägare IBL, Jonas Eriksson – vd TT Nyhetsbyrån, Lars Modie, ägare IBL. Foto: Janerik Henriksson
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum