TT Nyhetsbyrån

TT Nyhetsbyrån levererar nyhetsvideo till skärmaktörer

Dela

TT Nyhetsbyrån börjar efter årsskiftet leverera nyhetsvideo till Nordisk Väntrums-TV, Skånetrafiken, Västtrafik, Karlstadsbuss och Norrtåg.

Textad nyhetsvideo. Foto: Johan Nilsson/TT
Textad nyhetsvideo. Foto: Johan Nilsson/TT


TT Nyhetsbyrån levererar nyhetsvideo till skärmaktörer

TT Nyhetsbyrån börjar efter årsskiftet att leverera nyhetsvideo till Nordisk Väntrums-TV, Skånetrafiken, Västtrafik, Karlstadsbuss och Norrtåg.

Efterfrågan på relevant innehåll ökar och man kan tydligt se ett växande intresse av nyheter bland nya typer av aktörer. Här kommer TT Nyhetsbyrån in som en naturlig samarbetspartner då de levererar nyheter dygnet runt.

Videoklippen från TT Nyhetsbyrån kommer att vara textade och uppdateras två gånger per dag. Innehållet kommer att vara en blandning av inrikes- och utrikesnyheter däribland ämnen som politik, ekonomi, sport, väder samt kultur- och nöjesmaterial.

Kristin Lewander, konceptutvecklare på TT Nyhetsbyrån är ansvarig för den nya affären;

”Jag ser ett ökande behov av relevant och trovärdigt innehåll och är säker på att rörliga nyheter mot andra aktörer än publicister bara kommer att växa sig starkare. Därför känns det extra roligt att vi på TT Nyhetsbyrån redan i dag kan erbjuda det.”

Brodde Wetter som är vd på Nordisk väntrums-TV;

”Väntrums-TV sänds på vård- och tandvårdsmottagningar över hela Sverige och under året har vi sett över hur vi ytterligare kan förstärka och förbättra det befintliga innehållet. För oss är det viktigt att bibehålla ett förtroendeingivande innehåll och därför är vi glada över att ingå i det nya samarbetet. TT Nyhetsbyrån står som en seriös och stabil samarbetspartner som genom sin nyhetsbevakning håller hög kvalitet och jag tror att de nya inslagen kommer att uppskattas av både tittare och vårdgivare som annonsörer.”

Stefan Nilsson, vd på Mobile Content;

Vi vill alltid ha en bra lösning med hög kvalitet för våra kunder. Då är TT Nyhetsbyrån en naturlig samarbetspartner, eftersom de är en av få som kan leverera rörligt material till infotainmentsystem i Sverige."

Från 1 januari 2016 kan man se de första nyhetsklippen från TT Nyhetsbyrån i väntrum eller på sin resa ute i landet.

För frågor kontakta:

Lotta Lindborg, försäljningschef TT Nyhetsbyrån
lotta.lindborg@tt.se, mobil +46 708 74 15 27

Brodde Wetter, vd Nordisk Väntrums-TV
brodde.wetter@nvtv.se, mobil +46 707 99 78 72

Stefan Nilsson, vd Mobile Content
stefan@mobilecontent.se, mobil +46 733 440 400

Nyckelord

Kontakter

För frågor kontakta:

Lotta Lindborg, försäljningschef TT Nyhetsbyrån
lotta.lindborg@tt.se, mobil +46 708 74 15 27

Brodde Wetter, vd Nordisk Väntrums-TV
brodde.wetter@nvtv.se, mobil +46 707 99 78 72

Stefan Nilsson, vd Mobile Content
stefan@mobilecontent.se, mobil +46 733 440 400

Bilder

Textad nyhetsvideo. Foto: Johan Nilsson/TT
Textad nyhetsvideo. Foto: Johan Nilsson/TT
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se
TT Nyhetsbyrån är Sveriges främsta fullservicepartner för text, bild, video och grafik. Som nationell nyhetsbyrå förmedlar vi nyheter snabbt, korrekt och med hög trovärdighet. Utöver detta producerar vi informationsgrafik som förklarar och bilder som berör. Våra kunder är alltifrån Sveriges mediehus till företag och myndigheter. Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och har partners över hela världen.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum