TT Nyhetsbyrån

TT-reporter delar amerikansk guldspade

Dela

TT Nyhetsbyrån gratulerar vår reporter Ola Westerberg till Tom Renner Award för hans delaktighet i The Khadija Project.

Ola Westerberg
Ola Westerberg

Tom Renner Award är ett specialpris som delas ut av IRE, Investigative Reporters & Editors, som i sin tur delar ut USA:s motsvarighet till svenska Guldspaden.

Tillsammans med bland andra reportrar från SVT, OCCRP, Radio Free Europe och en rad av nödtvång anonyma azeriska journalister har The Khadija project fortsatt att bygga på fängslade reportern Khadija Ismayilovas journalistiska insatser mot korruptionen i Azerbajdzjan. Mest känt för en svensk publik är avslöjandet om Telia Soneras affärer i landet.

Läs mer: 

http://ire.org/awards/ire-awards/winners/2015-ire-award-winners/#.VwZ1_3rcq4p

Tom Renner Award: “For the best investigative reporting, whether a single story or a lifetime body of work, in print/online (written word), broadcast/video, radio/audio or book form, covering organized crime or other criminal acts. This award comes with An IRE Medal for Outstanding Crime Reporting and $500.”

https://www.occrp.org/freekhadijaismayilova/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ola Westerberg
Ola Westerberg
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Fredrik Lerneryd mottagare av TT:s Fotostipendium24.11.2016 11:54Pressmeddelande

Fredrik Lerneryd är årets vinnare av TT:s Fotostipendium. Han belönas med 30 000 kronor för att kunna avsluta projektet ”Slumbalett”, som skildrar en balettklass i Kibera, ett slumområde beläget i Nairobi i Kenya. – När jag är färdig planerar jag en utställning som jag vill visa i Kenya först och främst, men även utanför landet, svarar Fredrik på frågan om hur pengarna ska användas. Juryn föll för det lågmälda sättet på vilket en spirande optimism utstrålas, och en skildring som visar på en annan miljö än den ensidigt eländiga. Se alla bilderna här: Stipendiets hemsida Om priset: TT:s Fotostipendium riktar sig till unga nordiska fotografer som är 30 år eller yngre och som behöver ekonomiskt stöd för att genomföra ett påbörjat fotografiskt projekt.   Jury 2016 Nina Korhonen – med flera utställningar och egna fotoböcker bakom sig, varav en erhöll Svenska Fotobokspriset 2004, ”Anna Amerikan mummu”. Nina arbetar även med workshops och undervisar i fotografi och bildkonst runtom i Europa, b

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum