TT Nyhetsbyrån

TT tar över ordförandeskapet i Eana

Dela

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån, tar över ordförandeskapet för den europeiska nyhetsbyråalliansen Eana.

Eana grundades 1956 och är en branschorganisation för nyhetsbyråer i Europa. Syftet är att medlemmarna ska utnyttja nätverket främst för erfarenhetsutbyte men även för möjliga samarbeten. Fokus under senare år har varit affärs- och teknikutveckling och rättighetsfrågor.

– Det känns väldigt hedrande att bli ordförande i Eana. Det är en viktig organisation, speciellt just nu när vi är i en period med stora och viktiga utmaningar för mediebranschens utveckling, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.

Det är 32 nyhetsbyråer som är medlemmar och deras främsta uppgift är att leverera trovärdiga nyheter i alla former och format; artiklar, bilder, infografik och video. Kunderna till nyhetsbyråerna är i dag inte bara nyhetsmedier utan alla företag som snabbt och säkert behöver trovärdigt innehåll, för den egna kommunikationen eller för omvärldsbevakning.

Läs mer om Eana (European Alliance of News Agencies)
http://www.newsalliance.org/

För frågor kontakta
Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån
jonas.eriksson@tt.se eller 070-697 62 35

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Ny ordförande i EANA. Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån. Foto Fredrik Sandberg/TT
Ny ordförande i EANA. Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån. Foto Fredrik Sandberg/TT
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Fredrik Lerneryd mottagare av TT:s Fotostipendium24.11.2016 11:54Pressmeddelande

Fredrik Lerneryd är årets vinnare av TT:s Fotostipendium. Han belönas med 30 000 kronor för att kunna avsluta projektet ”Slumbalett”, som skildrar en balettklass i Kibera, ett slumområde beläget i Nairobi i Kenya. – När jag är färdig planerar jag en utställning som jag vill visa i Kenya först och främst, men även utanför landet, svarar Fredrik på frågan om hur pengarna ska användas. Juryn föll för det lågmälda sättet på vilket en spirande optimism utstrålas, och en skildring som visar på en annan miljö än den ensidigt eländiga. Se alla bilderna här: Stipendiets hemsida Om priset: TT:s Fotostipendium riktar sig till unga nordiska fotografer som är 30 år eller yngre och som behöver ekonomiskt stöd för att genomföra ett påbörjat fotografiskt projekt.   Jury 2016 Nina Korhonen – med flera utställningar och egna fotoböcker bakom sig, varav en erhöll Svenska Fotobokspriset 2004, ”Anna Amerikan mummu”. Nina arbetar även med workshops och undervisar i fotografi och bildkonst runtom i Europa, b

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum