TT Nyhetsbyrån

TT tar över ordförandeskapet i Eana

Dela

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån, tar över ordförandeskapet för den europeiska nyhetsbyråalliansen Eana.

Eana grundades 1956 och är en branschorganisation för nyhetsbyråer i Europa. Syftet är att medlemmarna ska utnyttja nätverket främst för erfarenhetsutbyte men även för möjliga samarbeten. Fokus under senare år har varit affärs- och teknikutveckling och rättighetsfrågor.

– Det känns väldigt hedrande att bli ordförande i Eana. Det är en viktig organisation, speciellt just nu när vi är i en period med stora och viktiga utmaningar för mediebranschens utveckling, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.

Det är 32 nyhetsbyråer som är medlemmar och deras främsta uppgift är att leverera trovärdiga nyheter i alla former och format; artiklar, bilder, infografik och video. Kunderna till nyhetsbyråerna är i dag inte bara nyhetsmedier utan alla företag som snabbt och säkert behöver trovärdigt innehåll, för den egna kommunikationen eller för omvärldsbevakning.

Läs mer om Eana (European Alliance of News Agencies)
http://www.newsalliance.org/

För frågor kontakta
Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån
jonas.eriksson@tt.se eller 070-697 62 35

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Ny ordförande i EANA. Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån. Foto Fredrik Sandberg/TT
Ny ordförande i EANA. Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån. Foto Fredrik Sandberg/TT
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Årets valkompass slår alla rekord5.9.2018 09:20Pressmeddelande

Med bara dagar kvar till valet står det klart att fler och fler svenskar testar sina åsikter i TT:s valkompass. Varje dag använder över 50 000 personer kompassen, visar statistik från TT Nyhetsbyrån. Jämfört med början av augusti har den dagliga användningen mer än 15-faldigats och trenden pekar fortsatt uppåt. Det betyder att 2018 års valkompass redan nu har slagit alla tidigare rekord. Nyligen stod det klart att valkompassen har gjorts över 2 000 000 gånger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum