TT Nyhetsbyrån

TT tar över ordförandeskapet i Eana

Dela

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån, tar över ordförandeskapet för den europeiska nyhetsbyråalliansen Eana.

Eana grundades 1956 och är en branschorganisation för nyhetsbyråer i Europa. Syftet är att medlemmarna ska utnyttja nätverket främst för erfarenhetsutbyte men även för möjliga samarbeten. Fokus under senare år har varit affärs- och teknikutveckling och rättighetsfrågor.

– Det känns väldigt hedrande att bli ordförande i Eana. Det är en viktig organisation, speciellt just nu när vi är i en period med stora och viktiga utmaningar för mediebranschens utveckling, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.

Det är 32 nyhetsbyråer som är medlemmar och deras främsta uppgift är att leverera trovärdiga nyheter i alla former och format; artiklar, bilder, infografik och video. Kunderna till nyhetsbyråerna är i dag inte bara nyhetsmedier utan alla företag som snabbt och säkert behöver trovärdigt innehåll, för den egna kommunikationen eller för omvärldsbevakning.

Läs mer om Eana (European Alliance of News Agencies)
http://www.newsalliance.org/

För frågor kontakta
Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån
jonas.eriksson@tt.se eller 070-697 62 35

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Ny ordförande i EANA. Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån. Foto Fredrik Sandberg/TT
Ny ordförande i EANA. Jonas Eriksson, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån. Foto Fredrik Sandberg/TT
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum