TT Nyhetsbyrån

TT:s Fotostipendium till Evelina Carborn

Dela

TT:s Fotostipendium går i år till Evelina Carborn för projektet Tweenies, som handlar om barn i åldern nio till tolv. TT:s Fotostipendium riktar sig till unga nordiska fotografer som är 30 år eller yngre och som behöver ekonomiskt stöd för att genomföra ett påbörjat fotografiskt projekt. Stipendiet, som är på 30 000 kr, ska uppmuntra och stödja fotografi med konstnärligt uttryck eller som har en kreativ form.

Evelina Carborn. Årets mottagare av TT:s Fotostipendium. Foto: Margareta Bloom Sandebäck/TT
Evelina Carborn. Årets mottagare av TT:s Fotostipendium. Foto: Margareta Bloom Sandebäck/TT

Evelina Carborn får ta emot TT:s Fotostipendium för projektet Tweenies, som handlar om barn i åldern nio till tolv. Hon visar på en sällsamt inkännande förmåga i sin skildring av flickor som befinner sig i det stadium i livet då de letar efter en identitet och kämpar med sin jaguppfattning. Med respekt och medkänsla får vi möta flickorna i situationer där vuxenlivet är förebilden, men de själva är fortfarande barn, där flickor ska vara kvinnor utan att förstå innebörden, där den skyddslösa exponeringen av reklam och media återspeglas i deras självkänsla.

I juryn sitter:

  • Staffan Löwstedt – prisbelönt fotograf och mångårig bildredaktör på Svenska Dagbladet
  • Nina Korhonen – internationellt känd och prisbelönt fotograf
  • Marie Trägårdh –bildredaktör TT Nyhetsbyrån, juryns ordförande

Tidigare stipendiater

2003 Jenny Gauliz – Bildhusets stipendium

2004 Edvard Gran – Bildhusets stipendium

2005 Daniel Grizelj – Bildhusets stipendium

2006 Lovisa Ringborg – Scanpix stipendium

2007 Johan Emanuelsson – Scanpix stipendium

2008 Hannah Modigh – Scanpix stipendium

2010 Karl Henrik Edlund – Scanpix stipendium

2011 David Magnusson – Scanpix stipendium

2012 Johan Strindberg – Scanpix stipendium

2013 Julia Lindeman – TT:s fotostipendium

2014 Rebecka Uhlin – TT:s fotostipendium

Kontaktperson:

Sara Perers, marknadschef TT Nyhetsbyrån

0739030000

sara.perers@tt.se

Nyckelord

Kontakter

Sara Perers
Marknadschef
sara.perers@tt.se
0739030000

Bilder

Evelina Carborn. Årets mottagare av TT:s Fotostipendium. Foto: Margareta Bloom Sandebäck/TT
Evelina Carborn. Årets mottagare av TT:s Fotostipendium. Foto: Margareta Bloom Sandebäck/TT
Ladda ned bild
Pressbild från projektet Tweenies. Foto: Evelina Carborn, årets mottagare av TT:s Fotostipendium
Pressbild från projektet Tweenies. Foto: Evelina Carborn, årets mottagare av TT:s Fotostipendium
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum