TU - Medier i Sverige

TU: ”Bra att public service sätter ljud och bild i centrum”

Dela

Public service-utredningen har i dag lämnat sitt slutbetänkande ”Ett oberoende public service för alla – nya möjligheter och ökat ansvar”.

- TU välkomnar att det klargörs att ljud och bild – inte text – ska vara i fokus för public service-uppdraget, liksom att det tydliggörs att den kompletterade verksamheten endast ska komplettera kärnverksamheten, säger TU:s vd Jeanette Gustafsdotter.

- Det är också välkommet att det sätts gränser för verksamheten på sociala medier och globala distributionsplattformar, t ex att innehållet inte bör publiceras exklusivt.

- TU ser också positivt på förslaget om förhandsprövning; att även andra än programbolagen ska kunna anmäla tjänster och att ”testperioden” begränsas från tolv till sex månader. TU hade dock hellre sett att prövningen i sin helhet flyttats till Myndigheten för press, radio och tv.

- TU är däremot kritiskt till att tillståndsperiodens ska gälla ända till 2029. I en tid då medielandskapet befinner sig i en snabb förändring måste tillståndsperioden vara betydligt kortare för att ge flexibilitet.

- TU är också kritiskt till att uppföljningen hos Granskningsnämnden av programbolagens verksamhet endast ska göras vartannat år, säger Jeanette Gustafsdotter.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

TU - Medier i Sverige
TU - Medier i Sverige
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00http://www.tu.se

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU - Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ TU - Medier i Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TU - Medier i Sverige

Dagens skatteregler gynnar utländska it-bolag på svenska mediers bekostnad3.12.2018 08:30Pressmeddelande

Nordiska skatteregler favoriserar företag som Google och Facebook på de nordiska mediebolagens bekostnad. Det visar ny rapport som konsultbyrån PWC skrivit på uppdrag av mediernas branschorganisationer i Norden: Danske Medier, Mediebedriftene, Medieförbundet och TU – Medier i Sverige. Den oberoende rapporten gör också klart att dagens skattelagstiftning är dåligt anpassad för digitala affärsmodeller och att den snedvrider konkurrensen. Därför uppmanar de nordiska organisationerna, i en gemensam debattartikel i Dagens industri, Nordens regeringar att snabbt och aktivt verka för rättvisa och konkurrensneutrala skatteregler.

De bestämmer vem som vinner Årets Dagstidning 201923.10.2018 09:30Pressmeddelande

Helle Klein, Erik Modig och Anna Serner är tre av de 16 personer som utser vinnarna i mediehusens stora pris, Årets Dagstidning 2019. Vinnarna i prisets sju olika klasser presenteras på Berns Salonger i Stockholm den 11 april 2019. Årets Dagstidning arrangeras årligen av branschorganisationen TU – Medier i Sverige och syftar till att lyfta fram mediebranschens innovationskraft, journalistiska kunnande och demokratiska uppdrag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum