TU - Medier i Sverige

TU välkomnar regeringens returpappersbesked

Dela

Regeringen har i dag meddelat att tidningarnas så kallade producentansvar för returpapper kommer att avskaffas. Därmed kommer den nya returpappersförordningens krav och bördor på tidningarna inte heller att genomföras.

TU har under en lång tid kritiserat den nya returpappersförordningen – som beräknats riskera att medföra kostnader på uppemot 500 miljoner kronor per år för branschen – och välkomnar därför dagens besked.

– Det är ett rakt besked och en tydlig och ansvarsfull signal från politiken om att man inser såväl branschens samhälleliga betydelse, som de ekonomiska svårigheter den befinner sig i just nu, säger Victoria Svanberg, ordförande, TU – Medier i Sverige.

– Det är mycket glädjande att man valt att hörsamma branschens önskemål i denna svåra tid. Att i detta läge genomdriva ett producentansvar hade varit att lägga sten på en redan tung börda, säger Jan Fager, tf vd, TU – Medier i Sverige

TU kommer nu att medverka i de fortsatta diskussionerna om de närmare detaljerna kring avvecklingen av producentansvaret så att den kan bli så smidig som möjligt.

– Vi ser där fram emot en fortsatt positiv och konstruktiv dialog, säger Jan Fager.

Kontakter

Länkar

Om

TU - Medier i Sverige
TU - Medier i Sverige
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU - Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se
 

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

Följ TU - Medier i Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TU - Medier i Sverige

TU föreslår mediestödsreform – vill avskaffa driftsstödet, öka redaktionsstödet och slopa momsen12.4.2021 09:40:40 CEST | Pressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) presenterar i dag flera konkreta förslag om hur statens press- och mediestöd om totalt 932 miljoner kronor kan användas effektivare. Bland annat vill TU ersätta driftstödet med ett kvalificerat momsundantag för nyhetsmedier. ”Vi vill se en utveckling mot mer indirekta stöd som är teknik- och affärsmodellsneutrala”, säger styrelseordförande Victoria Svanberg.

TU föreslår mediestödsreform – vill avskaffa driftsstödet, öka redaktionsstödet och slopa momsen11.4.2021 21:04:34 CEST | Pressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) presenterar på måndagens DN Debatt flera konkreta förslag om hur statens press- och mediestöd om totalt 932 miljoner kronor kan användas effektivare. Bland annat vill TU ersätta driftstödet med ett kvalificerat momsundantag för nyhetsmedier. ”Vi vill se en utveckling mot mer indirekta stöd som är teknik- och affärsmodellsneutrala”, säger styrelseordförande Victoria Svanberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum