Trafikverket

Tunnelbygget i Lomma blir dyrare än planerat

Dela

Det pågående tunnelbygget vid Vinstorpsvägen i Lomma blir dyrare än planerat. Nu förs diskussioner mellan Trafikverket och Lomma kommun för att utreda vem som bär ansvaret och hur man kan komma fram till en gemensam lösning.

För att öka trafiksäkerheten bygger Trafikverket en tunnel, en så kallad planskildhet, under järnvägen vid Vinstorpsvägen. Planskildheten ska ge en bättre förbindelse längs Lommabukten och är en del i lösningen för kollektivtrafiken genom Lomma. Arbetet beräknas vara klart i november i år. Trafikverket och Lomma kommun ser fram emot att kunna ge en säkrare trafikmiljö i Lomma.

Under projektering och arbetets gång har entreprenaden förändrats och kostnaderna för projektet har ökat kraftigt. Därför har nu både Lomma kommun och Trafikverket tagit hjälp av expertis för att utreda frågan.

Vi ser allvarligt på de ökade kostnaderna och är mycket angelägna om att utreda frågan och komma fram till en gemensam lösning, säger Maciej Zakrzewski, projektenhetschef, Trafikverket.

 
Målet med projektet är att skapa förutsättningar för en väl fungerande kollektivtrafik genom Lomma. Att vi fått en så kraftigt ökad kostnadsprognos är anmärkningsvärt och anledningen till detta måste utredas, kommenterar Tommy Samuelsson, samhällsbyggnadschef, Lomma kommun.

 
Budgeterad kostnad för projektet år 2013 var 44 Mkr. Efter fortsatt projektering och upphandling av entreprenaden ändrades totalkostnaden till 61 mkr. Nu uppskattas totalkostnaden till knappt 100 Mkr.

Kontaktpersoner
Maciej Zakrzewski, projektenhetschef, Trafikverket, 010-123 73 39
Tommy Samuelsson, samhällsbyggnadschef, Lomma kommun, 0733-41 10 92
Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00

Nyckelord

Kontakter

Maciej Zakrzewski, projektenhetschef, Trafikverket, 010-123 73 39

Tommy Samuelsson, samhällsbyggnadschef, Lomma kommun, 0733-41 10 92

Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum