Norrköpings kommun

Turistekonomiska effekterna av Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N analyserade

Dela

Under sommaren visades utställningen Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N i Norrköping. Upplev Norrköping har låtit HUI Research göra en turistekonomisk uppföljning av utställningen. Analysen visar bland annat att den turistekonomiska effekten motsvarar 19 miljoner kronor för Norrköpings kommun. Samtidigt visar den att drygt två av fem besökare skulle rekommendera utställningen till någon annan.

Bild: Andreas Åsenheim/Norrköpings kommun
Bild: Andreas Åsenheim/Norrköpings kommun

Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N  visades i Norrköping mellan 1 juni och 2 september 2018Analysen från HUI visar att av de närmare 30 000 personer som besökte utställningen så var drygt 18 000 turister. Det vill säga besökare som kom från någon annan kommun i Sverige eller från utlandet. 84 procent av turisterna har uppgett att utställningen var den främsta anledningen till att besöka Norrköpings kommun.

– Det känns roligt att få bekräftat att stora evenemang i Norrköping tillför effekter som stärker besöksnäringen och handeln. Trots besöksantalet, som var längre än vi beräknat, så visar den turistekonomiska effekten på att Marvel-utställningen var en stark reseanledning till Norrköping 2018, säger Reidar Svedahl, ordförande i Upplev Norrköpings styrelse.

Totalt motsvarar den turistekonomiska effekten av utställningen 19 miljoner kronor för Norrköpings kommun. Av dem utgjordes 4,4 miljoner av entréavgifter till utställningen. Turisterna spenderade under sitt besök i Norrköpings kommun i snitt 796 kronor per person utöver entrébiljetten till Marvel Avengers S.T.A.T.I.O.N.

– Utställningen har bidragit till att stärka den turistekonomiska effekten med 19 miljoner kronor vilket vi är glada över, även om vi är naturligtvis är besvikna över att inte fler valde att besöka utställningen, säger Göran Lindgren, tillförordnad VD för Upplev Norrköping.

I rapporten har HUI också tittat på hur besökarna upplevde utställningen. Här framgår att drygt två av fem besökare skulle rekommendera ett besök till någon annan.

– Det känns bra att det som flest har varit nöjda med är bemötandet och servicen i samband med utställningen. Samtidigt ser vi att vi har mer att jobba med till exempel vad gäller att ge besökarna information inför sitt besök. Vi kan också se att bara en av tre besökare har uppfattat utställningen som prisvärd. Det får vi ta med oss inför framtiden, säger Göran Lindgren.

Om undersökningen:

Har genomförts genom en webbenkät som skickades ut till besökare efter genomfört besök.

Det fanns möjlighet att svara på enkäten på antingen svenska eller engelska

Totalt besvarades enkäten av 463 personer

Rapporten hittar du bifogad längst ner i utskicket.

Kontakt:
Göran Lindgren
Titel: tillförordnad vd, Upplev Norrköping
Telefon: 073-020 18 17

Reidar Svedahl
Titel: ordförande, Upplev Norrköping
Telefon: 072-583 69 69

_______________________________________________________________________________

Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör

072-574 70 69

Bilder

Bild: Andreas Åsenheim/Norrköpings kommun
Bild: Andreas Åsenheim/Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: första halvåret med samordnade varutransporter i Norrköpings kommun22.3.2019 13:00:06 CETPressinbjudan

Sedan hösten 2018 har Norrköpings kommun samordnat livsmedelstransporterna till sina enheter som ett steg i att minska antalet varuleveranser. Miljö, säkerhet och kvalitet är de drivande faktorerna. Nu har det nya systemet varit i bruk under lite mer än ett halvår, och media är välkomna på en genomgång av hur det fungerat hittills och vad som väntar framåt i tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum