Turistrådet Västsverige

Turistrådet samlar Västsveriges besöksnäring i Hållbarhetsklivet

Dela

Idag tar Turistrådet Västsverige första steget för att lansera Hållbarhetsklivet, ett samlat initiativ för en hållbar besöksnäring. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Sajten hallbarhetsklivet.se släpps idag den 2 oktober och officiell lansering av hela Hållbarhetsklivet sker den 17 november.

I ett internationellt perspektiv är destinationen Västsverige redan högt ansedd inom hållbar turism.

- Vi vill dra nytta av vår framskjutna position inom hållbar turism och vi är glada för att vi redan har cirka 150 verksamheter som anslutit sig till Hållbarhetsklivet. De har alla bidragit med egna exempel på initiativ på hallbarhetsklivet.se. Låt dig inspireras, knyck idéer och gå med själv genom att bidra med dina egna framsteg, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Fyra principer

Hållbarhetsklivet baseras på fyra grundläggande principer. Anslutna verksamheter beaktar nedanstående principer i den egna verksamhetens kommande utvecklings- och marknadsföringssatsningar.

  1. Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt.
  2. Bra för både boende och besökare.
  3. Fler besökare när och där det inte är fullt.
  4. Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter.

Webbplats med alla initiativ

På hallbarhetsklivet.se har Turistrådet Västsverige samlat initiativ från västsvenska besöksnäringsföretag och kommuner, som berättar hur de själva arbetar med hållbarhet i sina verksamheter. Via sajten kan man skicka in sina exempel på hållbarhetssatsningar – inga initiativ är för små. Viktigt att påpeka är att Hållbarhetsklivet inte är någon certifiering eller medför några ekonomiska åtaganden – utan istället är ett ställningstagande för en hållbar besöksnäring.

- Det krävs en viss form av styrning för att uppnå en hållbar besöksnäring, och alla måste dra sitt strå till stacken. Olika typer av verksamheter kan göra olika saker. Vi vill att så många som möjligt ansluter sig och medverkar i Hållbarhetsklivet utifrån sin egen verksamhets förutsättningar, säger Fredrik Lindén.

Gå gärna in på Hållbarhetsklivet på webben. 

Kontakta för mer information

Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige
031-818308
fredrik.linden@vastsverige.com

Turistrådet Västsverige
info@vastsverige.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Oscarsnominerade världsstjärnor kan besöka Pater Noster18.3.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Anthony Hopkins, Glenn Close, Gary Oldman och Sascha Baron Cohen är bara några av de celebriteter som kan komma till Pater Nosters nyrenoverade hotell på ön Hamneskär utanför Marstrand framöver. I alla fall om de nyttjar den gratisövernattning som finns i den exklusiva goodiebag som delas ut till samtliga nominerade i Oscarsgalans kategorier bästa manliga och kvinnliga huvud- och biroll samt bästa regi den 25 april.

Turistrådet uppmanar till ansvarsfull semester inom Västsverige4.6.2020 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

”Boka sommaren i Västsverige” – så lyder namnet på den satsning som Turistrådet Västsverige gör för att locka västsvenskarna till ansvarsfull semester på hemmaplan i sommar. - Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte resa längre än cirka två timmar från hemorten. Därför riktar sig denna satsning enbart till boende i Västsverige och i delar av Halland, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum