Turistrådet Västsverige

Turistrådet uppmanar till ansvarsfull semester inom Västsverige

Dela

”Boka sommaren i Västsverige” – så lyder namnet på den satsning som Turistrådet Västsverige gör för att locka västsvenskarna till ansvarsfull semester på hemmaplan i sommar. - Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte resa längre än cirka två timmar från hemorten. Därför riktar sig denna satsning enbart till boende i Västsverige och i delar av Halland, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Pilgrimsleden - Foto Lukasz Warzecha
Pilgrimsleden - Foto Lukasz Warzecha

Det är tuffa tider för besöksnäringen, och Turistrådet Västsverige, som ägs av Västra Götalandsregionen och som sysslar med utveckling och marknadsföring av destinationen Västsverige arbetar för fullt med att hjälpa drabbade västsvenska turistföretag. I veckan avslutas den åtta veckor långa onlineutbildning som hållits sedan mitten av april för företag med upp till 20 anställda. Som ett led i att stötta regionens besöksnäring ytterligare, och samtidigt uppmana till ansvarsfullt resande, startas kampanjen ”Boka sommaren i Västsverige”. Syftet är att stötta de västsvenska boendeanläggningarna, som har betydligt färre bokningar än vanligt inför sommaren.

Totalt deltar cirka 90 hotell, stugbyar, campinganläggningar och annorlunda boenden (glashus i naturen, älgstugor med mera) i kampanjen. Tanken är att bokning av boende också ska leda till att man aktiverar sig med andra ”corona-anpassade” upplevelser i form av till exempel vandring, bad och cykling. På vastsverige.com och i Västsveriges sociala medier finns massor av inspirerande innehåll på dessa, och andra teman.

- Boendeanläggningarna har anpassat sin verksamhet efter rådande läge i form av extra städrutiner, flexiblare bokningsregler och uppmaningar om att hålla avstånd. Om man som invånare i Västsverige vill anpassa sina semesterplaner efter reserekommendationerna om två timmars bilfärd rymmer Västsverige väldigt mycket, och det vill vi uppmärksamma, säger Fredrik Lindén. 

 
Kontakta för mer information

Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige
Telefon: 031-81308
Mail: fredrik.linden@vastsverige.com


Landningssidor

Se mer av innehållet på vastsverige.com 

Boendeanläggningar i Bohuslän

Boendeanläggningar i Dalsland

Boendeanläggningar i Västergötland

Film

Se film här: https://youtu.be/cj1Hzi3lwLk
 

Turistrådet Västsverige
info@vastsverige.com

Turistrådet Västsverige är regionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor och ska genom sin verksamhet bidra till näringslivets hållbara utveckling och marknadsföring av Västsverige som destination. Några av verksamhetens viktigaste uppgifter är att utveckla turismprodukter och genomföra kampanjer i syfte att locka fler besökare till destinationen, samt att driva Västsverige.com - den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pilgrimsleden - Foto Lukasz Warzecha
Pilgrimsleden - Foto Lukasz Warzecha
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckan vinner Årets Hållbarhetskliv11.11.2021 17:06:24 CET | Pressmeddelande

Idag delade Turistrådet Västsverige ut Årets Hållbarhetskliv för första gången. Priset gick till Gunnebo Slott och Trädgårdar och Lassalyckans fritidsanläggning/Ulricehamns kommun. Utmärkelsen går till en besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ som belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Vinnarna hyllades i samband med årets Turistrådsdag, som arrangerades på biografen Bergakungen i Göteborg under torsdagen.

Hållbarhetsklivet växer fort – 350 företag och 35 kommuner har gått samman31.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I november 2020 lanserade Turistrådet Västsverige Hållbarhetsklivet. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Hållbarhetsklivet växer sig allt starkare. I dagsläget har närmare 350 verksamheter och 35 kommuner i Västsverige anslutit sig och fler är på gång.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum