Vänsterpartiet Malmö

Tusen personer på årets 8 mars!

Dela

Årets demonstration på Internationella kvinnodagen samlade drygt tusen personer under parollen Internationell solidaritet - Feminister världen över, förena er! På Inkonst väntar kvällen fortsätta med poesi, musik och panelsamtal. 

På Gustav Adolfs torg talade Hanna Gedin (V), biträdande partisekreterare.

- Den feministiska kampen handlar ytterst om makt och jämlikhet. Den politik som förs idag gör de rika männen i toppen rikare på bekostnad av lågavlönade kvinnors liv och hälsa. Vi har ett Sverige där medellivslängden går upp men lågavlönade kvinnors livslängd faktiskt sjunker, det är en antifeministisk politik. Lösningen finns i en politik för jämlikhet som prioriterar lågavlönade kvinnor framför börs VD-arna. Där Rutbidrag till Danderyd istället blir till drägliga pensioner för fattigpensionärerna. En politik för jämlikhet är en feministisk politik, säger Hanna Gedin.

På Möllevångstorget talade styrelseledamoten Patricia Olsson Escalante och höll ett brandtal för den intersektionella feminismen.

-  Patriarkatet, kapitalismen, rasismen, sexismen dödar. Så ja, jag är arg. Men ilskan är vårt bränsle och det finns inget som skrämmer patriarkatet mer än att vi står samlade och enade, säger Patricia Olsson Escalante.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Hanna Gedin, foto: Elakkanin Photografy
Hanna Gedin, foto: Elakkanin Photografy
Ladda ned bild
Patricia Olsson Escalante
Patricia Olsson Escalante
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö motionerar: Ta ansvar för hemlösheten!21.3.2019 14:04:16 CETPressmeddelande

Kommunledningen i Malmö slår sig för bröstet och hävdar att ”nu ska bostadsbristen åtgärdas, vi går med i FN-initiativet The Shift”. Samtidigt vet vi att hemlösheten i Malmö ökar. Malmö har idag ungefär 1 300 hemlösa barn enligt kommunens egna beräkningar. Vackra ord bygger inga bostäder. Därför lämnar kommunalrådet Emma-Lina Johansson idag in en motion till kommunfullmäktige som ställer krav på att Malmö Stad ska ta ansvar för bostadsbristen och hemlösheten.

Vänsterpartiet kräver färre flygresor!22.2.2019 16:09:39 CETPressmeddelande

Vänsterpartiet lämnar idag in en motion till fullmäktige som kräver att kommunens anställda och förtroendevalda minskar antalet flygresor. Vi står inför ett klimathot i världen som kräver många och snabba åtgärder. Flyget släpper ut 74 000 gånger mer koldioxid än tåget (enligt Naturskyddsföreningens uträkning). Malmö stad måste bidra till minskade utsläpp. Den miljövänligaste resan är den som inte sker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum