Specsavers Sweden AB

Tusentals glasögon utdelade till behövande i Tanzania

Dela
Tack vare de skänkta glasögonen får många barn chans till en bättre skolgång
Tack vare de skänkta glasögonen får många barn chans till en bättre skolgång

Ett team från Specsavers har just kommit hem från Zanzibar efter att ha genomfört syntester och skänkt glasögon till behövande. Tusentals glasögon har delats ut på en eye camp i Stone Town där mottagarna nu får möjlighet att se, läsa och studera och därmed skapa bättre förutsättningar att kunna försörja sig själva och sina familjer.

I höstas genomförde Specsavers för fjärde året sitt välgörenhetsprojekt Ge Syn & Ge Tillbaka, en landsomfattande insamling av synhjälpmedel i sina butiker. Detta gör det möjligt för svenskar att skänka avlagda glasögon till barn och vuxna i Tanzania. I år fick man in över 14 000 bågar. Dessa glasögon har nu ett team från Specsavers tagit med sig till Zanzibar. En eye camp sattes upp i en skola inne i Stone Town där syntester och överlämnandet av glasögon arrangerades tillsammans med den lokala hälsovårdsmyndigheten och lokala ögonspecialister.

– Jag är oerhört stolt över att vara en del av det sociala engagemang som fötts ur Ge Syn & Ge Tillbaka. Svenskarna har varit otroligt generösa under alla år vi genomfört projektet. Nytt för i år är att vi var på Zanzibar. Där finns ett stort behov av hjälp och myndigheterna på plats har i flera år önskat att vi kommer dit, säger Marita Bertilson, Sverigechef på Specsavers.

Transparent system informerar dig om vem som fått dina avlagda glasögon

Specsavers insamlingsprojekt är unikt då man som givare har möjlighet att se vem som får de glasögon som skänkts. Alla givare har möjlighet att ange sitt namn och sina kontaktuppgifter. Om teamet från Specsavers hittar en mottagare till givarens glasögon får man en bild på personen som tagit emot dem och som nu kan se bättre tack vare gåvan. Målet med Ge Syn är att ge människor en bättre chans i livet genom att kunna utbilda sig, skaffa ett arbete och försörja sig själva och sin familj.

Se flera exempel i de bifogade bilderna på Tanzania-mottagare som tagit emot några av våra skänkta glasögon.

Mer om Specsavers insamlingsprojekt
Årets insamlingsprojekt av glasögon till Tanzania pågick 19 september till 13 november i landets alla butiker. 18 februari reste ett team från Specsavers tillsammans med Ulrika Gabriel, vinnaren i tävlingen Årets Glasögonbärare 2016, samt bloggaren och ambassadören Lotta Gray till Zanzibar för att göra syntester och dela ut de skänkta glasögonen till behövande vuxna och barn. För mer information om projektet se filmen här om förra årets insamling eller besök tanzania.specsavers.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karin Sturesson, Spotlight PR
Mobil: +46 709 99 00 09
Email: karin.sturesson@spotlightpr.se

Kontakter

Bilder

Tack vare de skänkta glasögonen får många barn chans till en bättre skolgång
Tack vare de skänkta glasögonen får många barn chans till en bättre skolgång
Ladda ned bild
Christa Olvermann, optikerpartner Vallentuna hjälper en man med syntest
Christa Olvermann, optikerpartner Vallentuna hjälper en man med syntest
Ladda ned bild
Hela teamet på plats!
Hela teamet på plats!
Ladda ned bild
Syntest för mamma och hennes son
Syntest för mamma och hennes son
Ladda ned bild
Arkam fick Josefin Wandefors glasögon
Arkam fick Josefin Wandefors glasögon
Ladda ned bild
Kauthar fick Camilla Modéns glasögon
Kauthar fick Camilla Modéns glasögon
Ladda ned bild
Rashid
Rashid
Ladda ned bild

Dokument

Om

Specsavers Sweden AB
Specsavers Sweden AB
Box 205
401 23 Göteborg

http://www.specsavers.se

Välkommen till Specsavers

Specsavers är en av Sveriges största optikkedjor. Genom att erbjuda bra 
priser, god service och hög professionell kunskap ger Specsavers sina 
kunder värde för pengarna. Specsavers är ett familjeägt företag som 
grundades 1984 på Guernsey. Företaget har över 1 600 optikbutiker med cirka 
30 000 medarbetare i Storbritannien, Irland, Nederländerna, Sverige, Norge, 
Danmark, Finland, Spanien, New Zealand och Australien. Specsavers erbjuder 
produkter av hög kvalitet till fördelaktiga priser. Specsavers etablerade 
sig i Sverige 2004 och har idag drygt 113 butiker. 

Följ Specsavers Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Specsavers Sweden AB

Smålänningar och boende på Öland och Gotland har bäst kunskap för att skydda ögonen från solens farliga UV-strålning1.6.2018 15:29Pressmeddelande

Solens UV-strålar kan på sikt orsaka ögonsjukdomar, och bästa skyddet är CE-märkta solglasögon. Men fyra av tio svenskar använder inte solglasögon alls sommartid och en majoritet av befolkningen är inte medvetna om solens skadliga strålning. Smålänningar och boende på Öland och Gotland har störst kunskap i landet om att solens strålar ökar risken för ögonsjukdomar.

Specsavers och DAY lanserar exklusiv glasögonkollektion. Skandinavisk enkelhet - Vintageelegans - Bohemisk känsla14.3.2018 10:36Pressmeddelande

Specsavers fortsätter skapa exklusiva glasögon som är tillgängliga för alla. Den senaste glasögonkollektionen är designad av det danska modemärket DAY Birger et Mikkelsen. Kollektionen innehåller 18 olika glasögonmodeller för kvinnor och finns i butik från och med mitten av mars 2018. DAYs grundfilosofi är att designa kläder för kvinnor som har ett öga för detaljer och inte bara följer trender. Grundaren Keld Mikkelsen startade DAY med visionen att skapa kläder med kvinnliga siluetter och etniska detaljer, inspirerade från hans resor runt om i världen till exempelvis Kina och Indien. Dessa influenser genererar plagg med färg, broderier och noggrant utvalda mönster. I glasögonkollektionen för kvinnor finns tydliga influenser av det klassiska DAY, en unik blandning av vintageelegans och bohemiska vibbar tillsammans med den skandinaviska enkelheten. Kollektionen innehåller en rad olika bågar, enkla men eleganta aviators med den nordiska känslan, vackra uppåt svepande kattögonbågar med leo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum