RF/SISU

Tusentals idrottsföreningar har sökt kompensationsstöd

Dela

4064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund har sökt kompensationsstöd för corona från regeringens krispaket som RF fördelar. Flest ansökningar kommer från fotboll, ridsport och innebandy.

Under period 1-15 maj hade idrottsföreningar och specialidrottsförbund möjlighet att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen.

4064 ansökningar om kompensationsstöd har inkommit från idrottsföreningar och 49 från specialidrottsförbund. Flest ansökningar kommer från fotbolls-, ridsports-, och innebandyföreningar. Kommuner med flest antal föreningar som sökt stöd är Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Nu väntar ett gediget och svårt arbete med att hantera ansökningarna och sedan arbeta för att Riksidrottsstyrelsen ska kunna ta beslut om fördelning av stöd den 11 juni. Hur stort behovet av stöd är i ansökta kronor totalt sett får vi återkomma till eftersom inte alla ansökningar handlagts ännu, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Många specialidrottsförbund och idrottsföreningar har haft det tufft under coronakrisen med inställda evenemang, anpassad verksamhet och stora ekonomiska konsekvenser. Perioden som avses för kompensationsstödet är 12 mars till sista juni.

– Vi vet att föreningar och förbund har ställt in evenemang och verksamheter eller riskerar att tvingas göra det även under kommande månader. En kartläggning görs nu av hur behov av ytterligare stöd ser ut beroende på hur länge denna samhällskris pågår, säger Björn Eriksson.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-564 52 16

Flest ansökande föreningar per idrott

Fotboll, 1228

Ridsport, 362

Innebandy, 225

Friidrott, 214

Golf, 206

Ishockey, 194

Gymnastik, 187

Orientering, 180

Skidor, 169

Budo och Kampsport, 113

Handboll, 110

Bilsport, 97

Motorcykel och Snöskoter, 91

Simidrott, 85

Cykel, 81

Bordtennis, 75

Basket, 73

Tennis, 73

Konståkning, 70

Skyttesport, 58

Kommuner med flest ansökande idrottsföreningar

Stockholm, 175

Göteborg, 170

Malmö, 74

Jönköping, 73

Uppsala, 61

Örebro, 57

Sundsvall, 56

Norrköping, 55

Västerås, 48

Linköping, 47

Umeå, 46

Helsingborg, 45

Lund, 45

Kristianstad, 42

Gotland, 39

Örnsköldsvik, 39

Växjö, 38

Eskilstuna, 37

Gävle, 37

Luleå, 37

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

RF-SISU Östergötland och Länsstyrelsen lyfter barnrättsperspektivet11.9.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Idrott för barn och unga ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv, med rörelseglädje som högsta prioritet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att barn och unga ska kunna idrotta på sina villkor och utifrån sina förutsättningar. Det är ett viktigt led i att uppfylla FN:s barnkonvention som är lag i Sverige sedan januari 2020. RF-SISU Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland kommer den 21/9 att arrangera en Idrottsdag där vi fokuserar på idrott ur barnens perspektiv. Vi vill lyfta goda exempel på hur idrotten kan utvecklas och främjas genom att vi aktivt tar tillvara barnens perspektiv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum