Håll Sverige Rent

Tusentals skolor i Sverige plockar skräp

Dela

Sedan 1 mars har förskolor, skolor och föreningar kunnat anmäla sig till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar 2022, barnens stora kampanj mot nedskräpning. Efter bara några veckor har tusentals skolor i Sverige anmält sig till årets kampanj.

- Under de senaste veckorna har anmälningar strömmat in från förskolor, skolor och föreningar. Trycket är väldigt stort och vi har fått lägga i en extra växel för att få ut material till alla som beställer, säger Johanna Ragnartz.

För mer detaljerad statistik om kommunerna i ditt län se den bifogade Excel-filen under "Dokument"

För mer information om respektive kommuns kontaktperson, deltagare och event:
https://www.hsr.se/skrapplockardagarna/kommuner

 

Om Skräpplockardagarna 2022

217 kommuner har redan lovat vara med och stötta årets kampanj på olika sätt, bland annat genom att samla in skräpet som barnen plockar.
https://www.hsr.se/skrapplockardagarna-kommuner

Till kampanjen hör ett läromedel om nedskräpning från Håll Sverige Rent. Läromedlet följer läroplanen.
https://skraplabbet.se/

Alla skolor och förskolor som anmäler sig får gratis skräpplockarpåsar skickade direkt till sig från Håll Sverige Rent.
https://www.hsr.se/skrapplockardagarna/anmalan

Mer om Skräpplockardagarna:
https://www.hsr.se/skrapplockardagarna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Över 50 000 deltog i Nordiska kusträddardagen - Söderköping flitigaste kusträddarkommunen i Östergötland12.5.2022 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

I lördags arrangerades för sjätte året i rad den Nordiska kusträddardagen som en gemensam aktion mot den marina nedskräpningen. Och även i år var intresset stort - över 50 000 svenskar gav sig ut för att hålla hav, sjöar och vattendrag rena. Tillsammans plockade deltagarna nästan 170 ton skräp. I Östergötland var Söderköping den flitigaste kusträddarkommunen.

Över 50 000 deltog i Nordiska kusträddardagen - Hällefors flitigaste kusträddarkommunen i Örebro län12.5.2022 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

I lördags arrangerades för sjätte året i rad den Nordiska kusträddardagen som en gemensam aktion mot den marina nedskräpningen. Och även i år var intresset stort - över 50 000 svenskar gav sig ut för att hålla hav, sjöar och vattendrag rena. Tillsammans plockade deltagarna nästan 170 ton skräp. I Örebro län var Hällefors den flitigaste kusträddarkommunen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum