Umeå kommun

Tusentals solar längs Rådhusesplanaden symboliserar en hållbar framtid för barn

Dela

Med över 6 000 egensådda solrosor vill Umeås förskolebarn skicka en önskan om en hållbar framtid i samband med FN:s världsmiljödag 5 juni. Den 7 juni planteras alla tusentals solrosor längs Rådhusesplanaden för att växa sig starka och höga i det offentliga rummet. En påminnelse om att värna miljön, människorna och grönskan för att Umeås barn ska få blomstra i full potential i stadens framtid.

Barn på fler än 80 kommunala och fristående förskolor och familjedaghem arbetar med lärande för hållbar utveckling.

– Barnen sår, vattnar och ser fröet växa. När solrosorna planteras ut blir det ett spännande utflyktsmål att se blommorna utvecklas med årstiderna. Det är ett cirkulärt projekt då vi till hösten kan ta hem växter som vissnar, blad som ramlat av och plocka ut frön som kan användas igen nästa vår, säger Ida Lundmark, rektor.

Projektet sker i samarbete med Naturskolan, Ideán, Nätverket Luren och Gator och parker och är nytt för i år när Umeå firar 400 år.

– Vi har sikte på framtiden, att projektet ska fortsätta och tillhör barnen. Vi vill synliggöra att barnen ska få ta plats, göra sina röster hörda och uppleva en levande natur och miljö, säger Ida Lundmark.

Kontakt

Ida Lundmark
rektor förskolan Ejderdunet
Umeå kommun
070-276 09 39
ida.lundmark@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde21.6.2022 13:29:53 CEST | Pressinbjudan

Det blir ingen presskonferens efter individ- och familjenämndens sammanträde 22 juni. Handlingar för individ- och familjenämnden finns på www.umea.se/handlingar Mer information: Andreas Lundgren (S) ordförande individ- och familjenämnden Umeå kommun 070-330 63 24 andreas.lundgren@umea.se Hanna Lundin Jernberg (L) vice ordförande individ-och familjenämnden Umeå kommun 070-812 90 69 hanna.lundinjernberg@umea.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum