Allente

Tv på hotell snart lika bra som hemma

Dela

Allente lanserar i sommar en tjänst som ger hotellgäster en helt ny tv-upplevelse, med samma känsla som hemma i tv-soffan. ”Vi har utvecklat en tjänst som ger gästen en lika bra tv-upplevelse som hemma, med en klart minskad komplexitet för hotellen” säger Roger von Zernichow, B2B-direktör på Allente.

Tv-distributören Allente, sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer, lanserar i sommar en tjänst som riktar sig mot hotellbranschen i Norden. Med tjänsten, som är en en app utvecklad för Androids tv-plattform, kan hotellen ge sina gäster en lika bra tv-upplevelse som hemma i tv-soffan.

Roger von Zernichow, B2B-direktör på Allente: ”Kvaliteten på in-room underhållningen är viktig när man bor på hotell, både när man reser ensam och med andra. Vi har därför utvecklat en tjänst som ger gästen en lika bra tv-upplevelse som hemma, med en klart minskad komplexitet för hotellen.”

Den nya appen är baserad och byggd på Androidplattformen för tv, och kommer att lanseras i hela Norden. Tjänsten innebär en större flexibilitet i valet av kanaler, och ger gästen möjlighet att bläddra i innehållet på ett helt nytt sätt, pausa och spola i programmen, och även titta på sändningar man missat. Även hotellets egen information integreras i tjänsten på ett lättillgängligt sätt, liksom tillgången till olika sajter som kan intressera gästen.

Förenkling för hotellen

Att kunna erbjuda tv har hittills inneburit stora kostnader för hotellen, både vad gäller installation och underhåll. Med den nya tjänsten krävs bara en kompatibel tv och en internet-uppkoppling, så är innehållet redo att visas på rummen.

I ett första steg är tjänsten utvecklad för Philips tv-apparater, medan LG och Samsung ligger något senare i utrullningen.

Mikael da Fonseca, försäljningsdirektör Norden och Baltikum på Philips Professional Display Solutions: ”Det här projektet är ett stort steg framåt i utvecklingen av TV-upplevelsen utanför hemmet, både på hotell och publika platser. Partnerskapet med Allente har varit otroligt givande då vi båda arbetar i den yttersta framkanten inom teknologin och jag ser fram emot att få lansera den nya innovationen på Philips Professionella Mediasuite TV. Med denna lösning kan vi tillsammans tillgodose allas behov – TV on demand, linjära kanaler och gästens egna innehåll via vår Chromecast Built-in.”

Nästa steg sjukhus och äldreboenden

Att lansera tjänsten mot hotell i Norden är ett första steg i utrullningen av tjänsten. Näst på listan står institutioner som sjukhus och äldreboenden.

Roger von Zernichow: ”Medan vi rullar ut denna tjänst mot hotell-branschen, tittar vi också på hur vi ska kunna inkludera fler kategorier, och där står institutioner först i kö. Vi har också en hel del spännande utveckling av tjänsten på gång, som vi ser fram emot att presentera under utrullningens gång.”

Mer information om tjänsten finns här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Roger von Zernichow, B2B-direkör Allente
Roger von Zernichow, B2B-direkör Allente
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nytt Discovery-avtal säkrar Allsvenskan för Allentes kunder27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Allente har kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att discovery+ Total, med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, inkluderas i Allentes Premium-paket. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allente utser ny CFO18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i sommar meddelade den nordiska tv-distributören Allente att Jonas Gustafsson tar över VD-rollen för bolaget efter ett framgångsrikt första år sedan sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer. Då Jonas Gustafsson tidigare hade en CFO-roll inom Allente, har bolaget nu utsett Helge Øien till ny CFO, med start 1 september 2021. Helge Øien kommer närmast från en roll som CFO för Telenor Myanmar, och var dessförinnan verksam inom finansavdelingen i Telenor Group, inklusive M&A- och Investor Relations. ”Helge Øiens bakgrund och breda kompetens är den perfekta matchningen för Allente när vi tar nästa steg i vår tillväxtresa och breddar vårt erbjudande under hösten. Helge kommer att möta ett ungt, framgångsrikt bolag med ett fantastiskt team, och vi önskar honom varmt välkommen”, säger Jonas Gustafsson. ”Att ta ett steg in i den snabbrörliga tv-branschen blir en spännande utmaning, som jag ser mycket fram emot. Allente är ett bolag med stora ambitioner, som haft en flygande

Jonas Gustafsson tar över som VD på Allente1.7.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När tv-distributörerna Canal Digital och Viasat Consumer slogs ihop till nordiska Allente i maj 2020, var det med VD Bjørn Ivar Moen i spetsen. Efter ett år kantat av framgångar, tar nu Jonas Gustafsson över VD-rollen på Allente, då Moen går in som VD för Telenor Sverige. ”Att leda först Canal Digital, och sedan Allente igenom sammanslagningen har varit helt fantastiskt. På kort tid har Allente etablerat sig som en nordisk tv-gigant med över en miljon nöjda kunder. Jag lämnar över ett ungt men välskött och framgångsrikt bolag i goda händer, och ser fram emot att följa Allentes fortsatta resa med stort intresse”, säger Bjørn Ivar Moen. Jonas Gustafsson har varit CFO och Head of Operations för Allente sedan sammanslagningen, och kom dessförinnan från en roll som VD för Viasat Consumer Norden, och tf VD för NENT Group Sverige. Att axla VD-positionen på Allente är därför ett naturligt steg för Gustafsson, som kliver in i rollen den 1 juli. ”Tv-branschen är i ständig förändring, och jag är

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum