Åklagarmyndigheten

Två anhållna i ärende om grov våldtäkt mot barn i västra Stockholm

Dela

Under söndagskvällen anhölls två män i västra Stockholm i ett ärende om bland annat grov våldtäkt mot barn.

 – Den ena mannen är anhållen för grov våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott. Den andra mannen är anhållen för brottet underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt mot barn, säger kammaråklagare Sofia Gullbrandsson, som leder förundersökningen.

Båda männen är anhållna på sannolika skäl. Senast på onsdag klockan 12 måste åklagaren begära personerna häktade eller släppa dem.


Målnummer vid Solna tingsrätt: B 5663-20

Kontakt

Åklagaren arbetar intensivt med ärendet och är inte tillgänglig för media. När mer information finns tillgänglig kommer det att lämnas genom ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum