Åklagarmyndigheten

Två anhållna i ärendet med sprängning i Köpenhamn

Dela

Två personer i 20-årsåldern anhölls i går den 21 augusti med anledning av utredningen kring sprängningen av skattehuset i Köpenhamn den 6 augusti.

Åklagaren ska senast på lördag klockan 12 besluta om de misstänkta männen ska begäras häktade. Malmö tingsrätt häktade den 16 augusti en annan man och beslutade att han, på dansk begäran, ska utlämnas till Danmark.

Åklagaren har för närvarande ingen ytterligare information att lämna. När ny information finns i ärendet kommer den att lämnas i ett nytt pressmeddelande.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum