Åklagarmyndigheten

Två anhållna misstänkta för vållande till annans död i Norrköping

Dela

Två personer anhölls under torsdagskvällen på sannolika skäl misstänkta för grovt vållande till annans död, efter att en person hittats död i en bostad i Norrköping.

Åklagaren har begärt att tingsrätten ska förordna offentliga försvarare för att de misstänkta ska kunna höras mer ingående under dagen. Dessutom genomförs sedvanliga utredningsåtgärder med kriminalteknisk undersökning. Den avlidna kommer under dagen undersökas av rättsläkare för att åklagare och polis ska få en preliminär bedömning av dödsorsaken.

Förundersökningsledare är kammaråklagare Anna Lander. Hon kan inte lämna mer information i det här tidiga skedet av utredningen. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum