Jönköpings kommun

Två avdelningar på Västra förskolan stängs tillfälligt

Dela

Västra förskolan stänger två av fyra avdelningar tillfälligt, på grund av hög personalfrånvaro. Berörda vårdnadshavare ombeds att hämta sina barn så snart som möjligt under dagen.

På grund av hög personalfrånvaro, med anledning av covid-19, har verksamhetschefen för förskolan beslutat att tillfälligt stänga två av fyra avdelningar på Västra förskolan från och med onsdagen 21 april till och med måndagen 26 april. Förskolan räknar med att kunna öppna igen den 27 april.

Berörda vårdnadshavare ombeds att så snart som möjligt under dagen hämta hem sina barn från förskolan.

-Vi följer utvecklingen noga och på måndag kommer berörda vårdnadshavare att få information via Vklass om återgång eller eventuell förlängning. Vår förhoppning är att barnen ska kunna komma tillbaka till förskolan igen på tisdagen säger verksamhetschef Peter Lindström.

Då utbildningsförvaltningen valt att tillfälligt stänga förskolan har de vårdnadshavare som berörs av stängningen rätt till ersättning från Försäkringskassan, även om barnet inte är sjukt eller sprider smitta.

Om skolor och förskolor stänger på grund av coronavirusutbrottet har personer som jobbar inom samhällsviktig verksamhet rätt till barnomsorg.

Nyckelord

Kontakter

Peter Lindström, verksamhetschef förskola
036-105403
peter.lindstrom@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum