Kalmar Öland Airport

Två avgångar till Pyrenéerna från Kalmar i vinter

Dela

När researrangören Quality Travel i dagarna släpper sina skidresor för kommande vinter, får Kalmar två direktavgångar till de populära pyreneiska skidorterna Andorra och Baqueira-Beret.

Grandvalira, Andorra
Grandvalira, Andorra

Pyrenéerna är ännu relativt outforskat bland svenskarna, men desto mer välbesökt av sydeuropéerna. Med pister belägna på över 2500 meters höjd är det ett av de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa.

Andorra, som gränsar till både Frankrike och Spanien, finns två skidsystem och ett antal byar med direkt access till backarna. Det största systemet, Grandvalira, har 210 km pist, 67 toppmoderna liftar och 118 nedfarter utformade med olika längd och svårighetsgrader. Systemet Vallnord är uppdelat i Arcalís och Arinsal/Pal, vart och ett med sin speciella karaktär och nära 100 km pistlängd. Andorra är också ett taxfreeland med ett stort utbud av restauranger, barer och shopping

På den spanska sidan ligger orterna Baqueira och Beret, Spaniens största skidsystem, där bl. a landets kungahus brukar förlägga sina skidsemesterar. Området bjuder på hela 165 km välpreparerad pist i storslagen natur. 

Såväl Andorra som Baqueira-Beret stoltserar med långa, breda backar och ändå stora offpistmöjligheter, nästan obefintliga liftköer, 300 soldagar per år och rikligt med snö. 

Resorna från Kalmar är förlagda vecka 6 och 10, med avresa söndag 1 februari samt 2 mars. Flyget avgår på morgonen och återkommer en vecka senare på eftermiddagen. Resenärerna landar i spanska Lleída, varifrån en transferbuss tar dem vidare till respektive resmål och hotell. 

- Vi är glada över det fina samarbete vi har med Kalmar Öland Airport och den möjlighet det innebär att få erbjuda upptagningsområdet ännu en vinter med direktflyg till Andorra och Baqueira från Kalmar, säger Ulf Östmark, VD Quality Travel. Den positiva respons vi fått från tidigare års resenärer har varit fantastisk varför vi räknar med en kraftig anstormning när vi nu släpper kommande vinterprogram, avslutar Ulf. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Grandvalira, Andorra
Grandvalira, Andorra
Ladda ned bild

Länkar

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Kalmar Öland Airport arbetar proaktivt med omställningen mot fossilfrihet, dels i den egna verksamheten dels genom iblandning av bioflygbränsle i flygtrafiken från Kalmar. I sin framtidsvision 2030 siktar Kalmar Öland Airport på att fortsatt och tillsammans med andra aktörer, gå i bräschen för omställningen till ett hållbart flyg, med målet om fossilfri linjetrafik 2030.  

 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Reseboom för chartern från Kalmar26.1.2023 13:53:33 CET | Pressmeddelande

Resfebern är ett faktum bland svenskarna och Kalmarborna är inget undantag. Försäljningen från Kalmar Öland Airport har ökat med 143 procent jämfört med månaden innan. Den senaste månaden har även fler resor sålts jämfört med motsvarande period 2020 och beläggningen är nu nästan uppe på samma nivåer som innan pandemin. Sportlovsresorna är nästan slutsålda och inför påsken bokas resorna i snabb takt. En sommarnyhet är Kroatien som är tillbaka i programmet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum