Åklagarmyndigheten

Två begärs häktade för mord på Kungsholmen

Dela

Två personer har begärts häktade för mord och försök till mord vid Västermalmsgallerian på Kungsholmen i Stockholm. Ytterligare två personer är anhållna i ärendet.

Fredag den 28 maj knivhöggs två män vid Västermalmsgallerian i Stockholm. Den ena mannen avled och den andra blev svårt skadad. Fyra personer anhölls i sin frånvaro dagen därpå. Två personer, en man och en kvinna, greps tisdag den 1 juni. De har nu begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord, tillsammans och i samförstånd.

Ytterligare två personer, en man och en kvinna, greps i går onsdag. Även dessa är på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord. Åklagaren kommer att under dagen i dag torsdag att ta ställning till om även de ska begäras häktade.

– De fyra misstänkta känner varandra, men utifrån vad som hittills har kommit fram i utredningen kände de misstänkta inte målsägandena, säger kammaråklagare Zilla Hirsch som är förundersökningsledare.

De misstänkta är mellan 20 och 26 år gamla.

Åklagaren kan inte lämna någon mer information för tillfället, men kommer att vara tillgänglig för frågor från media efter de förmodade häktningsförhandlingarna för de återstående två personerna.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 8501-21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum