Åklagarmyndigheten

Två begärs häktade för mord

Dela

Två män begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord på försvunnen man i Karlskrona.

Åklagaren har i dag onsdag lämnat in häktningsframställningar vid Blekinge tingsrätt mot de båda män som sedan tidigare är häktade misstänkta för människorov på en man i Karlskrona. Brottsrubriceringen omfattar nu även mord. Åklagaren finns tillgänglig för media på telefon efter häktningsförhandlingarna i morgon torsdag.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas vid Blekinge tingsrätt.

Tingsrättens målnummer: B 2028–20.

Kontakt

Kammaråklagare Anna Johansson är tillgänglig för kommentarer på 010-562 61 10 efter häktningsförhandlingarna i morgon torsdag den 27 augusti, omkring kl. 15.30.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum