Svenska Ishockeyförbundet

Två beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

Dela

Här bifogas två beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i dag, tisdagen den 3 mars 2020.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                           Christopher Fish
Förening:                     HC Vita Hästen
Adress:                        Utställningsvägen, 60336 NORRKÖPING
Matchdatum:               2020-02-28
Mellan:                         Kristianstads IK - HC Vita Hästen, HockeyAllsvenskan
Domare/Anmälare       Alexander Österberg 

BESLUT
Efter match penalty i match mellan Kristianstads IK och HC Vita Hästen, HockeyAllsvenskan, den 28 februari 2020 beslutar Disciplinnämnden följande avseende Christoffer Fish, HC Vita Hästen, angående anmälan för boarding:
Anmälan föranleder ingen ytterligare bestraffning utöver den automatiska avstängning om en match som följer av utdömt match penalty 

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Christoffer Fish samt en filmsekvens från händelsen.
Anmälan: Under en avvaktande utvisning på Vita Hästen sent i den tredje perioden åker KIK:s nr 15 Eriks Santesson och Vita Hästens nr 71 Christoffer Fish efter en puck i riktning mot sekretariatet. När spelarna kommer emot varandra intar Santesson en något mer avvaktande position än Christoffer Fish. Fish tacklar Santesson med axeln och sidan och följer sedan ut tacklingen med en del av armen. Santesson kastas våldsamt in i sargen och blir liggande, han förs senare ut på bår. Fish ådöms Match Penalty för Boarding.
Christoffer Fish har uppgett följande. Ser man på videon så har jag och Erik Santesson ett race om pucken. Jag försöker enbart gå in med min axel mot Eriks för att få distans mellan honom och pucken och samtidigt få tag i pucken. Min mening var ej att få omkull honom på något sätt, mitt fokus när jag går in med axeln mot Eriks i situationen ligger endast på att vinna pucken. Olyckligtvis går Santesson enbart på pucken och går upp på ena benet en aning och då är det svårt med balansen. Jätteolyckligt att det blev en skada och jag hörde av mig till Santesson och frågade hur det var med honom, en lättare hjärnskakning blev det, jätteskönt och höra eftersom han blev utburen på bår.
Disciplinnämnden gör följande bedömning. Enligt nämnden bedöms förseelsen inte vara så allvarlig att ytterligare avstängning är påkallad utöver den automatiska avstängning om en match som följer av utdömt match penalty.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 41.

På disciplinnämndens vägnar

Johan Nordin

 

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                          Justin Crandall
Förening:                     IF Björklöven
Adress:                        TEGSVÄGEN 20, 90433 UMEÅ
Matchdatum:               2020-02-28
Mellan:                         IF Björklöven - Södertälje SK, HockeyAllsvenskan
Domare/Anmälare       Jimmy Dahmén
Avstängningsperiod   2020-02-29 - 2020-03-10 - 3 match(er)
Böter                            5 834:- betalas senast 2020-04-03. 

BESLUT
Efter match mellan IF Björklöven och Södertälje SK, HockeyAllsvenskan, den 28 februari 2020 åläggs Justin Crandall, IF Björklöven, följande straff för slashing:

  1. Avstängning fr.o.m. den 29 februari 2020 t.o.m. 10 mars 2020. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
  1. Böter om 5 834 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut.

Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.
Avstängningen bedöms motsvara tre matcher. 

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Justin Crandall samt en filmsekvens från händelsen.
Anmälan: När 03:16 återstår av period tre uppstår en situation där Björklövens spelare #91 Justin Crandall slår upp sin klubba med våldsam kraft rakt upp i skrevet på Södertäljes spelare #3 August Berg. Situationen uppfattades aldrig av domarteamet under matchen och efteranmäls nu som spearing alternativt slashing.
Justin Crandall har uppgett följande. I need to be more aware of my stick and that is not a place I should be putting it. I had no intention of hurting, and the action was not violante. The SSK-player also came out the next shift and played the rest of the game
Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Justin Crandall gjort sig skyldig till slashing. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Vid bedömning av förseelsens straffvärde beaktar nämnden i försvårande riktning att det är fråga om återfall i vårdslöst spel som ligger nära i tiden.
Nämnden stängde i beslut den 17 januari 2020 av Justin Crandall tre matcher samt ålade honom böter för en late hit (SIF:s ärende nr 010055). Med hänsyn härtill bestämmer nämnden avstängningens längd till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

  • Förseelsen är vårdslös
  • Skaderisk
  • Det är fråga om återfall i vårdslöst spel

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 61.

På disciplinnämndens vägnar

Johan Nordin

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET
Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark
Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Johan NordinVice ordförande i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

070 - 181 26 30

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum