Åklagarmyndigheten

Två domar i uppmärksammade mål i Västra Götaland meddelas

Dela

I morgon, fredag den 22 juli, meddelas två domar där kammaråklagare Henrik Olin vid Riksenheten för säkerhetsmål varit förundersökningsledare. Åklagaren är tillgänglig för media efter att domarna kommit.

Hovrätten för Västra Sverige meddelar dom i ett mål där två män åtalats för resandebrott enligt rekryteringslagen. De två männen greps den 19 februari på Landvetters flygplats då de var på väg att lämna landet.

Länk till pressmeddelande vid åtal.

Hovrättens målnummer: B3791-22.

Skaraborgs tingsrätt meddelar dom i mål där en man i 25-årsåldern åtalats misstänkt för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och brott mot lagen om sprängämnesprekursorer (kemiska ämnen som kan användas för att tillverka sprängämnen).

Länk till pressmeddelande vid åtal.

Tingsrättens målnummer: B 4270-21.

Båda domarna meddelas kl. 11 på fredag 22 juli.

Kontakt

Kammaråklagare Henrik Olin vid Riksenheten för säkerhetsmål är tillgänglig på telefon för media på fredag kl. 12–13.30, 010-562 59 47.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum