Åklagarmyndigheten

Två häktade för mordbrand i Örnsköldsvik

Dela

Två män i 20-årsåldern har i dag häktats av Ångermanlands tingsrätt för bland annat tre fall av mordbrand.

Båda männen är på sannolika skäl misstänkta för tre fall av mordbrand I Örnsköldsvik. En av dem är dessutom misstänkt för två fall av skadegörelse och den andra för tre fall av skadegörelse. Bägge är också misstänkta för häleri.

– Åtalstid är den 12 mars, men eftersom det är fråga om en stor utredning med många gärningar att utreda räknar jag med att vi kommer att behöva mer tid än så, säger vice chefsåklagare Karin Everitt som leder utredningen.

Åklagaren kan för närvarande inte lämna mer information. Ytterligare pressmeddelanden kan komma att publiceras senare i utredningen.

Målnummer i Ångermanlands tingsrätt: B 500–21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum