Järfälla Kommun

Två lärare får Järfälla kommuns årliga utmärkelse ”Det gyllene äpplet”

Dela

Vinnare av 2016 års Gyllene äpple är de två pedagogerna Charlotta Granath, SO-lärare på Viksjöskolan och Sousan Sangari, förskollärare på Skälby förskola. De har båda engagerat elever och andra i arbetet med mänskliga rättigheter, alla människors lika värde och fred. Charlotta och Sousan belönades med diplom, ett glasäpple och ett resestipendium på 15 000 kr.

– Jag är hedrad, rörd, tacksam och stolt över att vara lärare i Järfälla kommun. Priset visar mig att jag är på rätt väg och att jag har elevernas stöd i mitt arbete, det stärker mig i min yrkesroll, säger Charlotta Granath som även är nominerad till Handelskammarens pris för Sveriges bästa lärare.

Valet av Charlotta Granath på Viksjöskolan motiveras av Viksjöskolans elever som beskriver att de fått massor med sig från Charlottas undervisning och allt som de har gjort tillsammans i freds-, politik- och demokratiarbete. Charlotta driver flera projekt med eleverna och hennes arbete uppskattas av både elever, lärare och vårdnadshavare. Eleverna säger att "de får större förståelse och respekt för saker som sker runt om i världen och att arbeten som de gör med Charlotta Granath blir levande".

– Priset betyder jättemycket för mig eftersom jag älskar mitt jobb och brinner för barns rättigheter. Jag får så mycket kärlek och glädje av barnen varje dag. Skälby förskola har en bra arbetsmiljö och bra ledning, det är viktiga faktorer som gör att jag trivs som lärare, säger Sousan Sangari.

Juryns val av Sousan Sangari på Skälby förskola motiveras med att Sousan alltid utgår ifrån barnen och ser deras potential och möjligheter. Läroplanen har en självklar och central roll i det Sousan gör och hon formar verksamheten utifrån de behov barnen har för att kunna lära och utvecklas. Sousan Sangari brinner för likabehandlingsarbetet och är själv en stark förebild i det. Sousan väver samman barnens behov och idéer med läroplan, erfarenheter och ny forskning.

Om Järfällas pedagogpris - "Det gyllene äpplet" 

Med Det gyllene äpplet vill Järfälla kommun visa uppskattning för pedagogernas arbete och stimulera till utveckling. Engagemanget i förskolor och skolor är avgörande för barns och elevers utveckling. Det gyllene äpplet delas ut till en förskollärare eller ett arbetslag inom förskolan och till en lärare eller ett arbetslag inom grund- eller gymnasieskolan. Alla förskolor och skolor i Järfälla uppmuntras att nominera kandidater till priset. I förskolan är det personal, förskolechef och föräldrar som nominerar kandidater. På skolorna är det personal och rektor som tillsammans med eleverna nominerar kandidater.

2016 års utmärkelse, som delades ut den 7 juni av kommunfullmäktiges ordförande Anette Lindered består av ett glasäpple, ett diplom och ett resestipendium på 15 000 kronor.

Mer information

Christina Dahlin Wibom, verksamhetchef barn- och ungdomsförvaltningen
08-580 286 83
christina.dahlin@jarfalla.se

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Ett steg närmare Stockholms första skidspår inomhus i Veddesta18.9.2018 12:46Pressmeddelande

På tisdagen inleder Järfälla kommun samrådet för detaljplanen för den tredje etappen i Veddesta. Detaljplanen omfattar sex kvarter med kontor, hotell, handel, 600 bostäder, skola och en stor satsning på en idrottsgalleria med Stockholms första skidspår inomhus. Området ligger i direkt anslutning till det framtida kollektivtrafiknavet i Barkarby med pendeltåg, bussterminal, tunnelbana och regionaltågstation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum