Lidl Sverige

Två Lidl-butiker tävlar om titeln Årets Bygge 2021

Dela

Två Lidl-butiker är med och tävlar om det prestigefyllda priset ”Årets bygge” som belönar samhällsbyggnadsbranschen. Det är de nya butikerna i Visby och Sigtuna Stadsängar som finns med på listan över projekt som gör upp om titeln.

Det är tidningen Byggindustrin som årligen delar ut det prestigefyllda priset ”Årets Bygge” för att hylla samhällsbyggarbranschen. De Lidl-butiker som är med och tävlar om ”Årets Bygge” är dels världens första klimatneutrala butik, i Visby och dels Lidls butik i den hållbara stadsdelen Sigtuna Stadsängar. Båda är bra exempel på hur Lidl Sverige ständigt utvecklar sina butiksfastigheter. Lidl Sverige har under 2020 öppnat 15 nya butiker. 

 - Lidl Sverige har expanderat kraftigt under de senaste åren och vi har dag 204 butiker runt om i Sverige. Vi har utvecklat våra egna fastigheter för att de ska motsvara de svenska kundernas behov och förväntningar. Hållbarhet genomsyrar allt vårt byggande och butiken i Visby visar vägen för framtidens butiksbyggande, inte bara för oss utan hela branschen, säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

 Butiken i Visby är världens första NollCO2-butik, som tar hållbart byggande till en ny, högre nivå. Den nya Lidl-butiken ska vara klimatneutral under hela sin livslängd, från planeringsbordet och materialtillverkning till en framtida demontering. Den är byggd helt i trä och uppfyller miljöcertifieringarna NollCO2 enligt Sweden Green Building Council (SGBC) och BREEAM-SE Excellent.

 Lidls butik i Sigtuna Stadsängar är också med och tävlar om priset. Den 3 445 kvadratmeter stora byggnaden är BREEAM-certifierad, har en skandinavisk design och är byggd i trä med gräsklätt tak. På taket finns också solceller. Fastigheten inrymmer dessutom ett gym och en kött- och delikatessbutik. 

 - Lidl i Sigtuna Stadsängar är unik då den är ett resultat av en intensiv medborgardialog där invånarna i Sigtuna har varit med och utformat den saluhall vi byggt. Vi har också tagit den nya stadsdelens höga ambitioner inom hållbarhet till oss och byggt en butik som präglas extra mycket av ett klimat- och miljötänkande. Det är väldigt roligt att vår 200e butik är med och tävlar om att bli ”Årets Bygge”, säger Jonas Strömvall, fastighetschef Region Stockholm på Lidl Sverige.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Mer svensk mat hos Lidl22.6.2021 11:01:02 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter sin storsatsning på ett utökat sortiment av svensk mat. Andelen mat från svenska leverantörer fortsätter att öka och tar ytterligare plats på Lidls hyllor. Det har gått ett drygt år sedan Lidl startade ett snabbspår för små, svenska matproducenter vilket lett till ett stort antal nya leverantörer. Nu har samarbete inletts med ytterligare tre producenter – Kling Glass, Östgötasvamp och Mjälloms Tunnbröd.

Lidl Sverige finansierar ökad kunskap om cirkulär återvinning av plast16.6.2021 09:43:29 CEST | Pressmeddelande

Som en del i en global plaststrategi - REset Plastic, arbetar Lidl på internationell nivå för att aktivt minska mängden plast i hela kedjan. Nu har KTH, genom finansiellt stöd från Lidl Future Initiatives ”Plastutmaningen”, gått i mål med projektet Kemisk återvinning för cirkulära strömmar av plastavfall. Ett projekt som stärker kunskapen om hur vi kan öka den cirkulära återvinningen av plast - kunskap som kommer att komma forskningen, livsmedelsbranschen och i slutändan även konsumenter till nytta framöver.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum