Åklagarmyndigheten

Två män har begärts häktade för mord i Växjö

Dela

Under natten mellan fredag och lördag avled en man vid en skottlossning i Växjö. Totalt nio personer har sedan i helgen varit anhållna i ärendet, två män på sannolika skäl misstänkta för mord och sex män som skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Åklagare har i dag måndag lämnat in häktningsframställan till Växjö tingsrätt mot de två som misstänks för mord. För tre av dem som suttit på skälig misstanke för medhjälp till mord har åklagaren i dag hävt anhållandet.

Häktningsförhandlingarna hålls i Växjö tingsrätt i morgon tisdag med start kl. 9.45 samt kl. 11.15. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för en kort kommentar på plats i tingsrätten efter att häktningsförhandlingarna avslutats.

Utöver de två personer som nu begärts häktade finns fyra män som alltjämt är anhållna i ärendet. Senast kl. 12 i morgon tisdag måste åklagare besluta om även de personerna ska begäras häktade eller om de ska försättas på fri fot.

Målnummer i Växjö tingsrätt: B 4590-21

Kontakt

Kammaråklagare Emma Berge kommer att vara tillgänglig för en kort kommentar på plats i tingsrätten efter att häktningsförhandlingarna avslutats under tisdagen.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum