Svenska Curlingförbundet

Två matcher kvar i gruppspelet. Rafflande avslutning väntar i jakten på en slutspelsplats

Dela

Med fem vinster och två förluster har syskonparet Isabella och Rasmus Wranå skaffat sig ett fint läge i jakten på en slutspelsplats vid VM mixed dubbel i Geneve, Schweiz.

Och laget har två raka segrar i ryggen när dom två sista gruppspelsmatcherna väntar. Den senaste kom mot Nya Zeeland efter klara 12-2. Sverige har kvar att möta Danmark, ikväll kl 18:00 och sedan Japan imorgon kl 14:00.

–  Det är otroligt jämnt med fem lag i delad ledning av gruppen. Men vi har en bra känsla inför avslutningen och vi har lyft spelet ett snäpp i varje match. Det var ganska klurigt och svårspelat i starten av VM. Med lite småjusteringar har vi hittat mer rätt och i dom sista matcherna har vi varit tunga att möta, säger coach Andreas Prytz. 

De tre bästa från respektive grupp går vidare till slutspel. Gruppvinnarna går direkt till semifinal, lag med placering 2-3 går till kvartsfinal. 

Kvart- och semifinaler spelas fredagen 29 april. Match om bronset och VM-final spelas lördag 30 april.

Mixed dubbel gjorde OS-debut vid OS 2018 i PyeongChang, Sydkorea. Vid OS 2022 kom den första svenska medaljen i disciplinen genom OS-bronset till Almida de Val och Oskar Eriksson.

Regler och mer information om mixed dubbel:

https://www.curling.se/Spela/Spelformer/Mixeddubbel/

Sveriges matcher och resultat, VM mixed dubbel 2022:

https://www.curling.se/folja/Landslag/VMMixeddubbel2022/SpelprogramVMMixeddubbel2022/

Officiell hemsida VM mixed dubbel 2022:

https://worldcurling.org/events/wmdcc2022

Liveresultat, tabeller och statistik:

https://curlit.com/WMDCC/Default.aspx

Samtidigt med VM i mixed dubbel arrangeras VM för Seniorer (+51 år) där Sverige representeras av Team Klange (damer) och Team Wranå (herrar). Totalt 21 herrlag och 13 damlag finns med i det startfältet.

Sveriges trupp VM Seniorer 2022:

Team Klange: Camilla Noreen, Helena Klange, Helene Lyxell, Anna Klange Wikström, Monika Wranå, coach Per Noreen.

Team Wranå: Mats Wranå, Mikael Hasselborg, Anders Eriksson, Gerry Wåhlin, coach Jordan Wåhlin. 

Officiell hemsida VM Seniorer 2022:

https://worldcurling.org/events/wscc2022

#WMDCC2022 #WSCC2022 #curling

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum