Upplands Väsby kommun

Två miljoner i EU-bidrag till Väsby nya gymnasium

Dela

Väsby nya gymnasium (VNG) har fått två miljoner kronor i EU-bidrag för att fler elever inom hotell- och turismprogrammet ska kunna göra praktik utomlands. EU-bidraget möjliggör att minst 16 elever per år kan få utlandspraktik.

VNG har fått två miljoner kronor i EU-bidrag i form av ett erasmusprogram, riktat till hotell- och turismprogrammet. Hotell- och turismprogrammet är en yrkesinriktad utbildning där eleverna har totalt arton arbetsförlagda utbildningsveckor. I dagsläget är det fyra elever per år som kan göra sin praktik utomlands, under sin utbildning på VNG. EU-bidraget möjliggör att minst sexton elever per år kan genomföra en utlandspraktik.

- Vi är väldigt glada för att vi har fått den här möjligheten, säger Tora Lundblad, biträdande rektor VNG. Med hjälp av bidraget kan vi planera för utlandspraktiken mer långsiktigt.

VNG har ett samarbete med en praktikförmedling på Teneriffa, Kanarieöarna, som kopplar ihop företag med elever och stöttar med handledning och gemensamma aktiviteter under praktikveckorna. Bidraget möjliggör också att ha lärare på plats under vissa praktikperioder för att stärka kopplingen mellan programmets kärnämnen och den kunskap som efterfrågas på arbetsplatserna. Projektet startar i januari 2019 och pågår under två år.

- Det här är en bra erfarenhet för eleverna som de kan ta med sig in i sitt framtida arbetsliv, säger Tora Lundblad.

Om hotell- och turismprogrammet:
Hotell och turismprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att eleven redan efter avslutad gymnasieutbildning ska vara förberedd att arbeta inom hotell, konferens och turismnäringen. En stor del av studietiden utförs hos företag. Från hösten 2018 ingår även den grundläggande högskolebehörigheten i programmet, vilket innebär att det går att söka till högskola och universitetet efter avslutad utbildning.

Kontakt: Tora Lundblad, biträdande rektor Väsby nya gymnasium, 0739-10 44 54

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum