Huddinge kommun - politik

Två nya 11-spelsplaner planeras 2019

Dela

I måndags antog kommunfullmäktige mål och budget för 2019. I den ingår bland annat investeringar om 3 miljarder de kommande 3 åren i nya skolor, förskolor, äldreboende och lokaler för kultur- och fritidsverksamhet. Bland investeringarna finnas bland annat två 11-spelsplaner. En i Skogås/Trångsund, vars lokalisering utreds, och en i Snättringe på nuvarande Snättringe IP.

- Vi har en brist i kommunen motsvarande fyra fullstora 11-spelsplaner vilket gör att detta beslut är mycket välkommet. Förutom planerna i Skogås/Trångsund och Snättringe så planeras ytterligare en 11-spelsplan i Storängen i anslutningen till skolan som planeras där. Det är goda nyheter för såväl föreningsverksamheten som för spontanidrotten, säger Vibeke Bildt (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

För fotbollsplanen i Skogås/Trångsund pågår just nu en lokaliseringsstudie.

- Vi utreder olika förslag till placering för att få ett bra underlag inför beslut om var 11-spelsplanen ska byggas. Nytorps mosse och Entré Skogås är några av de ställen som undersöks. Vi kommer självklart ha en dialog med Skogås-Trångsund FF om de olika alternativen när utredningen är klar, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Tredubblad satsning på digitalisering i Huddinge12.10.2020 13:20:11 CESTPressmeddelande

Satsningen på en digitaliseringspott för att snabba på genomförandet av viktiga digitaliseringsprojekt i Huddinge har blivit en stor framgång. Därför väljer den styrande koalitionen nu att tredubbla satsningen i Mål & Budget för 2021. Förutom sexmiljonerssatsningen på en digitaliseringspott prioriterar koalitionen även en satsning på digitala lösningar inom elevhälsan och kompetensutveckling inom digitalisering.

Efter Corona: Huddinge behöver 10 000 nya jobb18.9.2020 15:21:11 CESTPressmeddelande

När nu Företagsveckan avslutas initierar Centerpartiet en dialog där vi med inspel från Huddingebor och företagare i kommunen vill ta fram en ny politik för 10 000 fler arbetsplatser i Huddinge. Då kan fler kan ha ett jobb att gå till och resorna till jobbet kortas. 10 000 jobb krävs för att Huddinge ska nå en arbetsplatskvot på 1,0 (att det ska finnas lika mång arbetstillfällen som arbetstagare i kommunen).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum