Huddinge kommun - politik

Två nya 11-spelsplaner planeras 2019

Dela

I måndags antog kommunfullmäktige mål och budget för 2019. I den ingår bland annat investeringar om 3 miljarder de kommande 3 åren i nya skolor, förskolor, äldreboende och lokaler för kultur- och fritidsverksamhet. Bland investeringarna finnas bland annat två 11-spelsplaner. En i Skogås/Trångsund, vars lokalisering utreds, och en i Snättringe på nuvarande Snättringe IP.

- Vi har en brist i kommunen motsvarande fyra fullstora 11-spelsplaner vilket gör att detta beslut är mycket välkommet. Förutom planerna i Skogås/Trångsund och Snättringe så planeras ytterligare en 11-spelsplan i Storängen i anslutningen till skolan som planeras där. Det är goda nyheter för såväl föreningsverksamheten som för spontanidrotten, säger Vibeke Bildt (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

För fotbollsplanen i Skogås/Trångsund pågår just nu en lokaliseringsstudie.

- Vi utreder olika förslag till placering för att få ett bra underlag inför beslut om var 11-spelsplanen ska byggas. Nytorps mosse och Entré Skogås är några av de ställen som undersöks. Vi kommer självklart ha en dialog med Skogås-Trångsund FF om de olika alternativen när utredningen är klar, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum