Högskolan i Halmstad

Två nya akademichefer vid Högskolan i Halmstad

Dela

Catherine Legrand blir ny akademichef för Akademin för företagande, innovation och hållbarhet, och Måns Svensson blir ny akademichef för Akademin för lärande, humaniora och samhälle.

Måns Svensson, ny akademichef för Akademin för lärande, humaniora och samhälle, är docent i rättssociologi och i dag anställd vid rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet. Där är han bland annat studierektor för forskarutbildningen.

– Jag ser oerhört mycket fram emot det här! När utlysningen dök upp såg jag genast att det är en drömutmaning för mig. Jag ser fram emot att påbörja jobbet och verkligen få lära känna personalen och verksamheten och jag tror att vi kommer att göra spännande och bra saker tillsammans, säger Måns Svensson.

Catherine Legrand, ny akademichef för Akademin för företagande, innovation och hållbarhet, är professor i marinekologi och i dag verksam vid institutionen för biologi och miljö vid Linnéuniversitetet. Hon har bland annat varit prorektor vid lärosätet.

– Högskolan i Halmstad är ett spännande lärosäte och jag tilltalas mycket av den inriktning mot samhälle, innovation och kreativitet som finns här. Jag ser fram emot att, tillsammans med medarbetare, studenter och ledning, fortsätta att utveckla hög kvalitet på utbildning och forskning, säger Catherine Legrand.

Tillträder preliminärt vid årsskiftet

Såväl Catherine Legrand som Måns Svensson tillträder preliminärt den 1 januari 2021.

– Jag är glad att vi har rekryterat dessa båda chefer till Högskolan i Halmstad. Det fanns flera intressanta och väl kvalificerade sökande, vilket också är glädjande och tyder på att vi är ett attraktivt lärosäte att arbeta vid. Catherine Legrand och Måns Svensson kommer med sina gedigna erfarenheter inom såväl forskning, utbildning och samverkan som ledarskap att kunna bidra till fortsatt positiv utveckling av sin respektive akademi, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.

Kontakt

Stephen Hwang, stephen.hwang@hh.se, telefon 035-16 71 50

Catherine Legrand, telefon 070-438 06 18

Måns Svensson mans.svensson@soclaw.lu.se, telefon 073-504 01 96

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Hibaq Yussuf och Frida Stranne får Högskolan i Halmstads pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation21.12.2020 10:32:51 CETPressmeddelande

Hibaq Yussuf, universitetsadjunkt i omvårdnad, får Högskolan i Halmstads pedagogiska pris år 2020, bland annat för sitt stora engagemang och brinnande intresse för undervisning. Frida Stranne, universitetslektor med särskilt forskningsfokus på amerikansk politik och samhällsutveckling, får Högskolans pris för samverkan och innovation, bland annat för sitt långvariga arbete att dela med sig av kunskap, inte minst som efterfrågad expert i medierna.

Högskolan tilldelas 79,8 miljoner kronor för tvärvetenskaplig forskning och utbildning16.12.2020 15:56:16 CETPressmeddelande

KK-stiftelsen beviljar 79,8 miljoner kronor för tre nya forskningsprojekt, en rekrytering av en gästprofessor, ett stort utbildningsprogram riktat till yrkesverksamma, samt en ny forskningsprofil inom ramen för Högskolan i Halmstads KK-miljö Forskning för innovation. Bidraget gör att Högskolan, tillsammans med näringslivet och Region Halland, fortsätter att stärka den mångvetenskapliga forskningen och utbildningen inom profilområdena Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen.

350 000 kronor till studenter för samhällsnyttiga examensarbeten27.11.2020 18:09:48 CETPressmeddelande

I dag skulle Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning ha ägt rum vid en ceremoni på Högskolan i Halmstad. Så kom en pandemi i vägen. Men inget stoppar Sparbanksstiftelsen Kronan från att dela ut hundratusentals kronor till studenter för utmärkta examensarbeten med stor samhällsrelevans. Det är bara formen för utdelningen som i år är annorlunda. Och så prissumman på 350 000 kronor – vilket är 100 000 kronor mer än förra året – fördelat på nio examensarbeten vid Högskolan i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum