Högskolan i Halmstad

Två nya akademichefer vid Högskolan i Halmstad

Dela

Catherine Legrand blir ny akademichef för Akademin för företagande, innovation och hållbarhet, och Måns Svensson blir ny akademichef för Akademin för lärande, humaniora och samhälle.

Måns Svensson, ny akademichef för Akademin för lärande, humaniora och samhälle, är docent i rättssociologi och i dag anställd vid rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet. Där är han bland annat studierektor för forskarutbildningen.

– Jag ser oerhört mycket fram emot det här! När utlysningen dök upp såg jag genast att det är en drömutmaning för mig. Jag ser fram emot att påbörja jobbet och verkligen få lära känna personalen och verksamheten och jag tror att vi kommer att göra spännande och bra saker tillsammans, säger Måns Svensson.

Catherine Legrand, ny akademichef för Akademin för företagande, innovation och hållbarhet, är professor i marinekologi och i dag verksam vid institutionen för biologi och miljö vid Linnéuniversitetet. Hon har bland annat varit prorektor vid lärosätet.

– Högskolan i Halmstad är ett spännande lärosäte och jag tilltalas mycket av den inriktning mot samhälle, innovation och kreativitet som finns här. Jag ser fram emot att, tillsammans med medarbetare, studenter och ledning, fortsätta att utveckla hög kvalitet på utbildning och forskning, säger Catherine Legrand.

Tillträder preliminärt vid årsskiftet

Såväl Catherine Legrand som Måns Svensson tillträder preliminärt den 1 januari 2021.

– Jag är glad att vi har rekryterat dessa båda chefer till Högskolan i Halmstad. Det fanns flera intressanta och väl kvalificerade sökande, vilket också är glädjande och tyder på att vi är ett attraktivt lärosäte att arbeta vid. Catherine Legrand och Måns Svensson kommer med sina gedigna erfarenheter inom såväl forskning, utbildning och samverkan som ledarskap att kunna bidra till fortsatt positiv utveckling av sin respektive akademi, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.

Kontakt

Stephen Hwang, stephen.hwang@hh.se, telefon 035-16 71 50

Catherine Legrand, telefon 070-438 06 18

Måns Svensson mans.svensson@soclaw.lu.se, telefon 073-504 01 96

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Forskning om elektrifiering av transportsystem länkar samman Sverige och Kina i utveckling av smarta städer12.10.2020 11:19:49 CESTPressmeddelande

Högskolan i Halmstad ska undersöka drivkrafterna bakom Kinas snabba omställning till eldrift inom transportsektorn. I samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Trafikverket, Jönköping University och Statens väg- och transportforskningsinstitut startar ett nytt forskningsprojekt för att undersöka hur Kina på så kort tid har kunnat positionera sig som elbilsland. ”Tillsammans kan vi omdana samhällen till mer hållbara lösningar”, säger projektledare professor Mike Danilovic, Högskolan i Halmstad.

Smärta hos idrottande ungdomar måste uppmärksammas tidigt8.10.2020 08:30:00 CESTPressmeddelande

Idrottande ungdomar som upplever smärta måste uppmärksammas tidigt för att minska risken för långvarig smärta. Dessutom måste smärta behandlas utifrån en helhet, där hänsyn tas till såväl biologiska som psykologiska och sociala förhållanden. Det visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad, som också konstaterar att idrottande tonårspojkar som är sena i tillväxten löper större risk att drabbas av smärta.

Hälsofrämjande arbete måste få större plats inom den psykiatriska vården5.10.2020 11:30:00 CESTPressmeddelande

Många personer med psykossjukdom har sämre upplevd hälsa och livskvalitet än genomsnittet. De saknar dock sällan motivation eller vilja att förändra sina vanor för att bli mer hälsosamma. Det handlar snarare om en försiktighet och att de har låg tilltro till sin egen förmåga, kanske på grund av tidigare negativa erfarenheter. Sjuksköterskor inom psykiatrisk vård spelar en viktig roll i att stärka dessa individers tro på sig själva – att de klarar av att genomföra förändringar i livet. Det visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad.

1 000 nya studentbostäder behövs de närmaste åren30.9.2020 08:39:43 CESTPressmeddelande

En studie av bostadssituationen som Högskolan i Halmstad har låtit konsultfirman Sweco göra visar att bristen på studentbostäder har ökat stadigt sedan 2013, och kommer att fortsätta att öka om inget görs åt situationen. Minst 1 000 nya studentbostäder behövs för att möta den brist som finns och som kan fortsätta att öka när Högskolan får fler studenter. Högskolestyrelsen tog del av förstudien vid sitt septembermöte och slog fast att tillgången på studentbostäder är en ödesfråga för Högskolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum