Enköpings kommun

Två nya fall av covid-19 inom vård och omsorg

Dela

Under veckan har två nya konstaterade fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Anhöriga är informerade.

Det är inom den kommunala hemtjänsten som två kunder har konstaterats smittade. En vårdas på sjukhus.

– Tendensen med en minskad smittspridning inom våra verksamheter fortsätter vilket är skönt. I takt med att vaccineringen fortsätter hoppas vi att mönstret håller i sig, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

Vaccineringen fortsätter

Arbetet och planeringen kring vaccineringen fortsätter för fullt. Alla kunder inom hemtjänsten, hemsjukvården och larm har nu fått vaccinationserbjudandet.

– De personer som nyligen fått eller framöver får hemtjänst kommer också få hem ett brev. Nästa vecka erbjuds vaccination för medarbetare inom hemtjänst och hemsjukvård, säger Anna-Karin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Det känns också bra att indikationerna från regionen är att en majoritet av våra kunder inom hemtjänsten och hemsjukvården tackat ja till vaccinationserbjudandet, säger Anna-Karin Bye.

Fast tid för telefonintervju

I dag finns förvaltningschefen och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) tillgängliga för intervju på telefon mellan klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum