Linköpings kommun

Två nya LSS-boenden ökar kommunens utbud av omsorgsboenden

Dela

Vid social-och omsorgsnämndens sammanträde den 24 mars fattades beslut om att teckna hyresavtal med Lejonfastigheter gällande nya LSS-boenden i Harvestad och Sturefors. Ett viktigt beslut i kommunens arbete med att möta det ökade behovet av LSS-boenden.

Linköping står inför en framtid där människors omsorgsbehov blir alltmer komplexa. Detta ställer krav på en omsorg av hög kvalité och där Linköpingsbor kan välja just den omsorgen som passar dem bäst. Allians för Linköping har prioriterat att korta köerna till både handläggning och verkställande av beslut enligt LSS där det nya hyresavtalet är en del av detta arbete. 

– Vi arbetar hårt med att minska kön till att få en plats på ett LSS-boende. Nu tar ytterligare ett stort steg i det arbetet genom att utöka antalet boenden i Linköpings kommun, säger Annika Krutzén (M), ordförande i social- och omsorgsnämnden.

Social- och omsorgsnämndens beslut om att teckna hyresavtal med Lejonfastigheter gällande nya gruppbostäder för personer med funktionsnedsättning innebär att nästa steg kan påbörjas så att verksamheterna kan öppnas upp till hösten 2022. 

Hyresavtalen omfattar 10+10 år och i lokalerna planeras för verksamhet i form av gruppbostäder för 12 vuxna personer. 

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum