Luleå stift, Svenska kyrkan

Två nya präster tas emot i Luleå stift

Dela

Torsdag den 24 oktober tas två nya präster emot till tjänst i Svenska kyrkan. Mottagningen sker vid lunchmässan i Luleå domkyrka, och de nya kommer sedan att arbeta i Umeå respektive Älvsbyn.

Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Båda de nya prästerna, Leif Holm och Margit Johansson, är sedan tidigare präster i EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen). I samband med lunchmässan i Luleå domkyrka, torsdag den 24 oktober klockan 12.00, tas de emot för tjänst som präster i Svenska kyrkan. Mottagandet leds av biskop Åsa Nyström.

Kontakta gärna de nya prästerna för intervjuer:
Leif Holm, för tjänst i Umeå landsförsamling
E-post: ltdh67@gmail.com
Mobil: 070-6535337

Margit Johansson, för tjänst i Älvsby församling
E-post: margit.e.johansson@gmail.com
Mobil: 070-262 36 81

BAKGRUND
Präster och diakoner är de yrkesgrupper i Svenska kyrkan som vigs till tjänst. Läs mer om yrken i Svenska kyrkan på svenskakyrkan.se/utbildningsinstitutet

En nyvigd präst tjänstgör som pastorsadjunkt i en så kallad missivförsamling, en introduktionsförsamling, under sitt första år. Därefter är prästen behörig att söka tjänst i Svenska kyrkan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
Ladda ned bild

Länkar

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

- Få sitter kvar i bänkarna - det är en glädjande förändring!22.1.2020 10:00:00 CETPressmeddelande

Samtidigt som Svenska kyrkans biskopar samlas till möte i Göteborg idag släpps det nya biskopsbrevet "Fira nattvard". Brevet behandlar teologiska och historiska perspektiv men också praktiska frågor som vad man ska göra av bröd och vin som blir över efter mässans slut. Luleå stifts biskop Åsa Nyström berättar om synen på nattvarden - som idag är en helt annan än för några decennier sedan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum