Umeå kommun

Två nyförvärv till kommunen

Dela

Teknik- och fastighetsförvaltningen har fått två nytillskott på grund av pensionsavgångar, Mattias Wallmark som blir ny chef för IT-funktionen och Simone Öhrner som tar över som chef för Städ- och verksamhetsservice.

Simone Öhrner och Mattias Wallmark. Foto: Fredrik Larsson
Simone Öhrner och Mattias Wallmark. Foto: Fredrik Larsson

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Simone och Mattias, de har båda gedigna erfarenheter inom ledarskap och verksamhetsutveckling, säger Karin Isaksson, teknik- och fastighetsdirektör.

Mattias Wallmark har de senaste 13 åren arbetat med digitalisering och teknikutveckling, både på Region Västerbotten och Umeå universitet. Han drivs av att kontinuerligt utveckla och leverera förstklassiga digitaliseringslösningar till kommunens medborgare och medarbetare.
- Det känns fantastiskt bra att få ansluta till Umeå kommun, och med mina erfarenheter få bidra till kommunens digitalisering och IT-utveckling. Att få vara en del av den tekniska utvecklingen i samhället, ger arbetet en större mening, berättar Mattias.

Simone Öhrner drivs av utmaningar och att jobba med ständiga förbättringar. Hon har ett långt chefskap bakom sig inom offentliga verksamheter och närmast kommer hon från Previa.
- Att få börja på Umeå kommun känns väldigt spännande. För mig är det viktigt att ha ett arbete där jag känner att jag kan göra skillnad, så Städ- och verksamhetsservice passar mig bra. Vår verksamhet är en förutsättning för andra verksamheter och idag sker en stor teknisk utveckling inom området. Jag ser fram emot att träffa medarbetarna och tillsammans fortsätta hålla en hög servicenivå, berättar Simone.

Simone Öhrner och Mattias Wallmark ersätter Birgitta Persson Ståhl (Städ- och verksamhetsservice) och Tomas Forsberg (IT-funktionen) som går i pension. Även Ulla Dellkrans som är chef för Måltidsservice går i pension i år och där pågår rekrytering.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Simone Öhrner och Mattias Wallmark. Foto: Fredrik Larsson
Simone Öhrner och Mattias Wallmark. Foto: Fredrik Larsson
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum