Dramaten

Två nyinsatta konserter med folkkär Sven-Bertil Taube

Dela

Sven-Bertil Taubes konsert Så länge skutan kan gå hade premiär på Dramaten hösten 2017 och har sedan turnerat i landet för utsålda hus. Nu bjuder han och pianisten Peter Nordahl på ytterligare två konserter den 28 februari och 1 mars på Dramatens Stora scen, där han annars agerar i pjäsen Påklädaren.

Sven-Bertil Taube och  Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg
Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg

Så länge skutan kan gå är en kärleksfull och poetisk hyllning till Evert Taube. Efter slutsålda konserter på Dramaten 2017, åkte Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på turné till ett femtontal orter i ett samarbete mellan skivbolaget Universal Music och Dramaten. De två konserterna på Dramaten blir nu avslut på turnén.

Sven-Bertil Taube har en lång karriär som vissångare och skådespelare bakom sig och är en av Sveriges mest folkkära artister. Mellan 1960 och 1971 gjorde Sven-Bertil Taube över 30 roller på Dramaten. Just nu är han aktuell på Dramaten med publiksuccén Påklädaren av Ronald Harwood med bland andra Krister Henriksson.

Peter Nordahl är verksam som dirigent, kompositör och skivproducent där hans senaste alster Ted Gärdestad - Signerat Peter Nordahl blivit enormt uppmärksammat.

Sagt i pressen om albumet Så länge skutan kan gå:
”Sven-Bertil Taube i sitt livs form…” DI
”Sven-Bertil Taube med en blixtrande närvaro…” GP
”Mer full av liv än någonsin.” DN

Så länge skutan kan gå, den 28 februari och 1 mars, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sven-Bertil Taube och  Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg
Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Foto: Myrra Malmberg
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum