Åklagarmyndigheten

Två personer anhållna för stämpling och förberedelse till mord i Stockholm hösten 2018

Dela

Två personer är anhållna av åklagare såsom på sannolika skäl misstänkta för stämpling och förberedelse till mord på en advokat i centrala Stockholm hösten 2018. En av de nu anhållna personerna har tidigare varit frihetsberövad för anstiftan av försök till mord den 6 september 2019 på Kungsholmen. Målpersonen för den gärningen var också målet för nu aktuella gärningar.

Utredningen om anstiftan av försök till mord 2019 är alltjämt pågående och förhör är planerade att hållas med misstänkt. Något frihetsberövande har dock inte skett i den delen.

Den ena av de två anhållna kommer att begäras häktad inom kort.
För den person som även är misstänkt för anstiftansbrott kommer åklagaren att besluta om häktning först efter att ytterligare förhör hållits.

Senast lördagen den 25 april kl 12 måste åklagare besluta om personen ska begäras häktad eller inte.

När beslut tagits i häktningsfrågan kommer denna information av kommuniceras i ett nytt pressmeddelande. Kammaråklagare Lucas Eriksson har i nuläget inga möjligheter att lämna några ytterligare kommentarer i någon av dessa båda utredningar och är inte tillgänglig för media.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 12783-19

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum