Åklagarmyndigheten

Två personer anhållna för våldtäkt i Boden

Dela

Under måndagen greps och anhölls två unga män misstänkta för en våldtäkt som ska ha skett i lördags, i Boden.

– Två unga män är misstänkta, båda är över 15 men under 18 år. De förnekar brott, säger assistentåklagare Madeleine Nordvall som är förundersökningsledare.

Personerna är anhållna på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Senast på torsdag klockan 12 måste åklagaren begära personerna häktade eller frige dem.


Målnummer vid Luleå tingsrätt: B 1811-20

Kontakt

Utredningen befinner sig i ett tidigt skede och det råder förundersökningssekretess vilket gör att det inte går att lämna mer information för närvarande. Åklagaren är inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum