Åklagarmyndigheten

Två personer anhållna misstänkta för olovlig underrättelseverksamhet - uppdaterad

Dela

Under tisdagsmorgonen har en person anhållits misstänkt för grov olovlig underrättelseverksamhet mot Sverige och mot främmande makt. En till person är anhållen misstänkt för medhjälp till brotten. Ärendet är inte kopplat till något nu annat pågående ärende.

Säkerhetspolisen gjorde en insats under tisdagsmorgonen i Stockholmsområdet och bedriver förundersökningen under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Senast på fredag kl. 12 måste åklagaren besluta om personerna ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

Åklagaren kan inte lämna mer information för närvarande. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 17320-22.

 
Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum