Åklagarmyndigheten

Två personer begärda häktade för mord i Malmö

Dela

Åklagaren har begärt två personer häktade misstänkta för mord och grovt vapenbrott i samband med en skottlossning i tisdags eftermiddag i Malmö då en person dog. En av personerna begärs häktad i sin utevaro. Efter häktningsförhandlingarna är åklagaren tillgänglig för media per telefon.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas i Malmö tingsrätt i dag, fredag. Det är tingsrätten som sätter ut tid för förhandlingarna.

- De anhållna är män i 20-årsåldern. Flera utredningsåtgärder har vidtagits. Förhör har hållits och teknisk bevisning har inhämtats. Ett stort antal utredningsåtgärder återstår, bland annat ska ytterligare förhör hållas och teknisk bevisning ska analyseras, säger kammaråklagare Sofia Syrén.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 2753-20

Kontakt

Kammaråklagare Sofia Syrén vid Malmö åklagarkammare är tillgänglig för media på telefon efter häktningsförhandlingarna, 010-562 60 96.

Före häktningsförhandlingarna är åklagaren inte tillgänglig för media.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i ärende om grov misshandel och vållande till annans död i Östersund14.7.2020 09:49:11 CESTPressmeddelande

Söndagen den 5 juli 2020 anhölls en man misstänkt för försök till mord i samband med att en medvetslös kvinna inkommit till sjukhus. Anhållandet grundades till stor del på kvinnans skador och de oklara omständigheterna kring deras uppkomst. Anhållandet hävdes några dagar senare. Efter kl. 16 under gårdagen informerades polis om att kvinnan tyvärr avlidit strax före kl. 15 och åklagare informerades vid 17-tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum