Åklagarmyndigheten

Två personer begärs häktade för mord och medhjälp till mord i Grängesberg - uppdaterad

Dela

Åklagaren har begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och en kvinna på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Grängesberg, Ludvika kommun. De anhölls sent i fredags kväll efter att en man i 35-årsåldern hittats död. Efter häktningsförhandlingen är åklagaren tillgänglig för media.

Händelsen ägde rum utanför en pizzeria. Under helgen har brottsplatsen undersökts och beslagtagna föremål kommer att analyseras. De två misstänkta och flera vittnen är hörda.

De båda misstänkta förnekar brott.

Häktningsförhandlingar äger rum i Falu tingsrätt i dag, måndag, kl. 11 och kl. 12.

Kontakt

Efter sista häktningsförhandlingen är kammaråklagare Johan Knies tillgänglig på plats i rätten. Efter det är han tillgänglig per telefon 010-562 67 12 fram till kl. 14.

Innan häktningsförhandlingen finns inga ytterligare upplysningar att lämna. 

Målnummer Falu tingsrätt: B 2489-19

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum