Åklagarmyndigheten

Två personer begärs häktade misstänkta för mord i Ronneby

Dela

Åklagaren har i dag begärt en kvinna och en man häktade misstänkta för mordet i Ronneby i lördags. Kvinnan är på sannolika skäl misstänkt och mannen på sannolika skäl misstänkt, alternativt skäligen misstänkt för mordet.

Häktningsförhandlingar kommer att äga rum under dagen vid Blekinge tingsrätt. Den första förhandlingen börjar kl. 11.30 och den sista börjar kl. 14.00.

Efter att den sista häktningsförhandlingen avslutats är åklagaren tillgänglig för media per telefon i cirka en halvtimma. Innan dess är åklagaren inte tillgänglig.

Tingsrättens målnummer är B1295-21.

Kontakt

Kontakt: Vice chefsåklagare Marie Lindström, 010-562 61 24.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Vice riksåklagaren kommenterar JO-beslut i Palmeärendet22.6.2021 10:49:50 CEST | Pressmeddelande

Justitieombudsmannen, JO, har i dag meddelat sitt beslut av granskningen efter pressträffen där åklagaren berättade varför han lade ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme. JO menar att det var godtagbart att åklagaren namngav den misstänkta personen. JO är däremot mycket kritisk till hur åklagaren presenterade sitt beslut att lägga ned förundersökningen. Vice riksåklagare Katarina Johansson Welin kommenterar JO:s beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum