Resia AB

Tylösand i topp när svenskarna utser Sveriges bästa strand

Dela

Tylösand är Sveriges finaste och bästa strand – i alla fall om svenskarna får bestämma. Det visar en ny undersökning av Kantar SIFO på uppdrag av Resia. Böda Sand på Öland och Sudersand på Gotland placerar sig på andra respektive tredje plats.

Foto:Pamela.se
Foto:Pamela.se

– Kul att Tylösand lyckades behålla guldmedaljen från förra året, som de då fick dela med Böda Sand på Öland. I år sticker de ut och kniper förstaplatsen för sig själv. Vi säger stort grattis till Tylösand som är väl värda en förstaplacering. Några av framgångsfaktorerna är självklart den fina sandstranden, den härliga semesterstämningen men kanske framför allt Hotel Tylösand som erbjuder pulshöjande after beach, bra restauranger och fina rum med utsikt, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Många utmanare men svårslagen vinnare

Enligt undersökningen från Kantar SIFO hamnar även Pite Havsbad, Skanör/Falsterbo och Skrea Strand högt upp på topplistan. Men den välkända och klassiska stranden strax utanför Halmstad var för svår att slå.

– Vi som bor i Halmstad har aldrig tvekat om vilken som är Sveriges finaste strand, men att även resten av svenskarna håller med är nog det bästa betyg man kan få. För oss som jobbar i denna makalösa naturmiljö handlar det hela tiden om att inte bara förvalta utan ständigt förnya wow-känslan man får här. I sommar är det nya Solgården som har suddat ut gränsen mellan inne och ute med nya terrasser, tak och barer några meter från stranden, säger Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand, som utsågs till Sveriges mest luxuösa havsnära hotell 2017.. 

Många svenskar väljer att stanna hemma i sommar

I undersökningen som gjordes ställdes även frågan om vart man drömmer om att resa på semester i sommar. Hela 35 % svarade att de inte ska lämna landet alls, något som definitivt kommer gynna Tylösand och de andra stränderna på listan.

– När frågan ställdes var det som varmast här hemma och den regniga sommaren vi är vana vid och som vi sedan upplevt var som bortglömd. Detta tror jag definitivt påverkade resultatet. Om vädret håller sig någorlunda här hemma i sommar tror jag att det här är något som kommer märkas på våra svenska stränder i form av betydligt fler besökare, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

*Svenskarnas favoritstränder på hemmaplan

  1. Tylösand
  2. Böda Sand
  3. Sudersand
  4. Pite Havsbad
  5. Skanör/Falsterbo
  6. Skrea strand/Getterön/Sandhammaren/Tofta strand/Åhus strand
  7. Knäbäckshusen/Sandhamn (Gotland)/Skansenbadet/Torö strand
  8. Haverdal/Varamobaden (Motala)
  9. Nordkoster
  10. Smitingen (Härnösand)/Köpingsvik (Öland)

*Listan är baserad på resultat från SIFO-undersökningen som gjordes i början av juni 2018 där 1024 svenskar tillfrågades.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Nyckelord

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975lina.eklund@resia.se

Bilder

Foto:Pamela.se
Foto:Pamela.se
Ladda ned bild

Länkar

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 400 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg. År 2017 omsatte vi 3,5 miljarder kronor. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Hälften av skåningarna har inget behov av att vara bortkopplade på semestern20.6.2019 10:32:27 CESTPressmeddelande

Många skåningar har en nära relation med sin mobil och ökad skärmtid kryper allt längre ner i åldrarna. Frågan är hur mycket tid skåningarna egentligen lägger på sina skärmar? Använder man sina telefoner, ipads och laptops mer eller mindre under semestern jämfört med i vardagen? I en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia överraskade skåningarnas svar.

Det här bråkar svenskarna om på semestern13.6.2019 09:37:22 CESTPressmeddelande

Semestertider ligger alldeles runt hörnet och för de flesta väntar veckor av härlig kvalitetstid med nära och kära. Men är det verkligen så härligt eller leder det kanske till fler konflikter? Enligt en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Resia menar en tredjedel av svenskarna att de aldrig bråkar på semestern. De som svarat att de bråkar menar att olika intressen och diskussioner kring vad man ska göra på semestern är det som främst leder till konflikter.

Få svenskar är miljömedvetna under semestern10.6.2019 06:40:00 CESTPressmeddelande

Enligt en SIFO-undersökning gjord på uppdrag av Resia är det endast 3 % av svenskarna som identifierar sig med ”Den medvetna resenären” som noga planerar hur man ska minska sitt klimatavtryck och resa mer hållbart. Flest svenskar (41 %) identifierar sig med ”Den ordningsamma” som gillar att ha det mesta ordnat innan avresa. Överraskande nog är det främst den yngsta generationen som söker trygghet och hjälp på vägen innan och under resan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum